Boštjan Mervar: Lansko sezono bo težko ponoviti

Boštjan Mervar: Lansko sezono bo težko ponoviti
04.03.2016 AVTOR: D. Z.
"Nadomestila za Primoža Rogliča in Marka Kumpa nimamo," je na predstavitvi Adrie Mobila priznal športni direktor Boštjan Mervar.
"Mladi bodo morali prevzeti odgovornost"
Po izjemni sezoni 2015 čaka Boštjana Mervarja kot športnega direktorja vsekakor zahtevna naloga. Klemen Štimulak je končal športno pot, dva najuspešnejša kolesarja Marko Kump in Primož Roglič pa sta odšla v World Tour ekipi. »Nadomestila zanju nimamo. Gre za tako kvalitetna kolesarja, da ju s takim proračunom ne moreš nadomestiti. Vendar so v ozadju mlajši kolesarji, ki so željni zmag in so v zadnjih dveh letih pokazali velik napredek. Počasi bodo morali oni prevzeti odgovornost in začeti zmagovati, « je poudaril Boštjan Mervar.

"Pritiska ni"
Pri vsem skupaj pa opozoril na pomembno nalogo izkušenejših: »Starejši, ki so v ekipi bodo poskrbeli, da mladi ne bodo pod takim pritiskom, da se bodo od njih učili in da bodo začeli zmagovati. « Zdaj je Mervar tudi že razkril glavne cilje sezone. Adria Mobil se bo odpovedala dvema dirkama, ki ju je lani dobila – Tour of Qinghai Lake in dirko po Azerbajdžanu – vendar pa bo nastopila na prestižni dirki po Avstriji.

»Moraš si postaviti realne cilje. Lansko sezono bomo težko ponovili. Cilje smo si postavili take, da jih lahko realiziramo. Mislim, da je ekipa dovolj močna, da lahko tudi na težjih dirkah, kot sta dirka po Sloveniji in dirka po Avstriji, doseže dober rezultat, « je še pojasnil Mervar. Želje po zmagi na teh dirkah ostajajo. Pravi, da so tudi realne, saj bodo v ekipi lahko računali na Rogino in Golčerja. Drugače pa bo v sprintih: »Pritiska ni, ker smo cilje postavili z mislijo na generalne uvrstitve. Kar se tiče rezultatov v posameznih etapah, ki smo jih dosegali z Markom Kumpom, pa se bomo morda morali zadovoljiti z nekoliko slabšimi rezultati. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ