Boštjan Mervar: "Merila za uspešnost so zmage"

Boštjan Mervar: "Merila za uspešnost so zmage"
25.02.2017 AVTOR: D. Z.
"Merila za uspešnost so zmage," je med drugim v pogovoru povedal trener pri Adriji Mobilu Boštjan Mervar.

“Vsi primerjajo vsako naslednjo sezono z tistimi najboljšimi. Vsako leto se trudimo sestaviti ekipo, ki je sposobna tekmovati na vseh področjih. 

Tako je na predstavitvi močno spremenjeno ekipo Adrie Mobila v letošnji sezoni komentiral trener Boštjan Mervar. “Letos smo se morali obrnitit tudi v tujino. Vzeli smo kolesarja iz Italije, pa tudi mladega perspektivnega tekmovalca iz Srbije. Merila za uspešnost so zmage. Pričakujem in želim si, da bi jih letos dosegli vsaj deset. Tudi kakšno na dirkah prve kategorije. Ekipo je treba najprej malce uigrati, da vidimo, kje je naš domet, kje bomo iskali priložnosti in potem prilagoditi taktiko. 

Vsekakor gre za zelo spremenjeno ekipo z zelo izkušenimi kolesarji na eni strani in potem z nadvse mladimi na drugi: “Priložnosti moraš pač iskati z ekipo, ki jo trenutno imaš. Resda nimamo vrhunskega sprinterja, vendar moramo zato iskati priložnosti drugje. V ekipi je nekaj novih kolesarjev in moramo jih še spoznati. Vemo, kako so dirkali, a nekateri še niso nastopali na takih dirkah in niso prevzemali tako velike odgovornosti, kot jo bodo mogoče morali tukaj. 

Mervar se je moral sprijazniti s številnimi odhodi. Pred lansko sezono sta odšla Marko Kump in Primož Roglič, pred letošnjo pa David Per in Domen Novak: “S tem se moramo sprijazniti in na to gledati pozitivno. Na to gledamo kot na naš uspeh, saj smo jim omogočili, da so prerasli na to raven in zdaj nastopajo na višji ravni. ” Lani so sezono začeli z zmago v Izoli. Letos so jo začeli s šestim mestom v Poreču, Izola pa je pred vrati.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ