Bouhanni drugič v dveh dneh, zdaj pa hribolazci

Bouhanni drugič v dveh dneh, zdaj pa hribolazci
22.03.2016 AVTOR: D. Z.
Za kolesarji na dirki po Kataloniji je 2. etapa. Dobil jo je Nacer Bouhanni. Zdaj sta pred kolesarji dve pravi gorski etapi.

Na dirki po Kataloniji – gre za najstarejšo etapno dirko v Španiji – je za kolesarji že druga etapa. Tudi ta je bila nadvse razgibana. Na startu so bili še vsi štirje slovenski predstavniki. Primož Roglič, Matej Mohorič, Jan Polanc in Borut Božič. V majici vodilnega v skupnem seštevku je drugo etapo začel Nacer Bouhanni. Eden redkih pravih sprinterji na tej dirki, ki nima ravno veliko etap, pisanih sprinterjem na kožo.

Tudi ta ni bila. Dolga je bila 178,8 km. Mataro je gostil start, Olot pa cilj. Vmes pa vzpona Alt de Can Bordoi (na 27 km) in Alt de Els Angels (na 108 km). Tudi zaključek je vseskozi potekal v rahel vzpon. Etapo so zaznamovali štirje ubežniki: Kamil Gradek (Verva ActiveJet), Maxime Bouet (Etixx-QuickStep), Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) in Thomas De Gendt (Lotto Soudal). Prvi je popustil Dron, ostali trije so nadaljevali v pobegu.

25 kilometrov pred ciljem je napadel De Gendt in v tem pobegu nadaljeval sam. V ozadju pa je kljub zahtevni trasi začuil novo priložnost tudi Nacer Bouhanni. Tudi Borut Božič je sodeloval pri lovu. In Cofidis je bil preveč organiziran, da bi De Gendt lahko ostal v ospredju. De Gendta so ujeli 18 kilometrov pred ciljem. Mnoge ekipe so poskušale organizirati vlak, a pri Cofidisu so bili zelo močni. Zadnji Bouhannijev mož Geoffrey Soupe je odlično opravil svoje delo.

Bouhanni pa v samem sprintu ni imel prave konkurence. Veselil se je zaslužene zmage. Gianni Meersman je bil drugi, tretji pa Philippe Gilbert. Jan Polanc je bil 97., Primož Roglič 120., Borut Božič 158., Matej Mohorič pa 164. Nacer Bouhanni, ki je dobil tudi prvo etapo, je v skupnem seštevku povečal prednost na 14 sekund. Drugi je Ben Swift, tretji pa Thomas De Gendt. Edini izmed štirih Slovencev, ki ostaja v igri za visoka mesta v skupnem seštevku je Primož Roglič.

Zaseda 97. mesto. Zdaj sta pred kolesarji dve zahtevni gorski etapi, morda celo odločilni. Najprej etapa s štirimi gorskimi cilji prve kategorije, ki se bo končala na vrhu La Moline. Etapa bo dolga 172 km.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ