Bouhanniju sprint, po prerivanju pa zmaga Matthewsu. Kump 11. (VIDEO)

Bouhanniju sprint, po prerivanju pa zmaga Matthewsu. Kump 11. (VIDEO)
08.03.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki Pariz-Nica smo po pričakovanju videli sprint glavnine. Zmagovalec pa nosilec rumene majice Michael Matthews. Najboljši Slovenec Marko Kump na 11. mesto.

Ubežniki s startne črte
Z 214 kilometri je bila druga etapa na dirki Pariz-Nica tudi najdaljša. Vendar pa vsekakor ne najtežja. Vsi so pričakovali sprint in to smo tudi dobili. Contres je gostil start, cilj pa je bil v kraju Commentry. Kolesarji so morali po 164 kilometrih dirkanja premagati vzpon tretje kategorije. Sledil je še razgiban teren vse do cilja, vendar pa sprinterji niso hoteli zamuditi lepe priložnosti za boj za zmago.

Takoj po startu so se v beg podali Tsgabu Grmay (Lampre Merida), Mathias Brandle (IAM Cycling), Anthony Delaplace (Fortuneo) in Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence). Povsem nenevarni za preostale so si hitro nabrali dobrih deset minut naskoka. V glavnini so se tako morali že po 25 kilometrih organizirati in v ospredju so tako ritem pričeli narekovati kolesarji Orice GreenEdga in Etixx Quick Stepa.

Pobega konec dobrih 10 km pred ciljem
Avstralci so branili rumeno majico Michaela Matthewsa, medtem ko so Belgijci računali na sprinterske sposobnosti Marcela Kittla. V ospredju je četverica na vrhu prej omenjenega edinega kategoriziranega vzpona imela samo še dve minuti in 40 sekund prednosti. Ob prvem prečkanju ciljne črte so imeli ubežniki samo še dobre pol minute naskoka. Zadnja ubežnika Siskevicius in Brandle sta se predala dobrih deset kilometrov pred ciljem.

Pravega vlaka pa nobena ekipa ni uspela sestaviti. V zaključku je Orici GreenEdgu uspelo vzpostaviti red. Prvi je sprint začel Nacer Bouhanni. Že 250 metrov pred ciljem. Zdelo se je, da mu bo celo uspelo, potem pa ga je ob ograji začel prehitevati Michael Matthews. Avstralec bi ga prehitel, vendar je Bouhanni ostro zavil in tako skorajda spodnesel Matthewsa, ki se je komaj izognil padcu. Skorajda se je namreč zaletel tudi v ograjo.

Bouhanni prvi čez ciljno črto, zmagovalec pa Matthews
Bouhanni je prvi prečkal ciljno črto. Matthews drugi, tretji pa je bil Niccolo Bonifazio. Potem pa so komisarji dolgo časa preučevali posnetek. Odločitev pa naslednja. Matthewsa so razglasili za zmagovalca, tako da se je veselil že druge etapne zmage v treh dneh. Bonifazio je bil drugi. Ker se je med prvimi tremi in naslednjo skupino naredila manjša razlika, so Bouhannija uvrstili na tretje mesto.

V tem sprintu se je dobro znašel tudi Marko Kump, ki je osvojil 11. mesto. Luka Pibernik je bil 36., Simon Špilak pa 84. Michael Matthews je povečal vodstvo v skupnem seštevku. Zdaj ima 14 sekund naskoka pred Tomom Dumoulinom in 19 pred Patrickom Bevinom. Sledijo Izaggire, Thomas, Westra, Devenyns, Demare, Majka in Porte.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ