Božič: "Janiju pomagam, kolikor mu lahko."

Božič: "Janiju pomagam, kolikor mu lahko."
11.07.2012 AVTOR: D. Z.
Po končani vožnji na čas so Borut Božič, Grega Bole in Kristjan Koren med prenosom dirke po Franciji na TV Slovenija strnili nekaj misli o tem, kako so preživeli prvi teden Toura.
Božič: Pridejo etape, trenutki, ko nekoga potrebuješ ob sebi
"Na žalost se Tour ni začel, kot sem pričakoval. Zadnja dva dneva sem se bolje počutil in sem lahko optimističen pred naslednjim tednom," je dejal Borut Božič, ki je v prvem tednu doživel nenavadno nesrečo, saj ga je zbil avtomobil, v katerem se je vozil eden izmed sodnikov. Božič je tudi "preživel" za sprinterje težek vikend, obenem pa je v prvem tednu stal ob strani Jani Brahjkoviču: "Zadnje dni se dobro počuti. Imel je nekaj smole, vendar mislim, da lahko še kaj pridobi. Tour je še zelo dolg."

O Astani in o tem, kako se v ekipi držijo obljub pred začetkom, da bodo pomagali Janiju Brajkoviču, Božič raje ni preveč povedal: "V prvem tednu sva bila nekoliko osamljena. Janiju pomagam, kolikor mu lahko. Pridejo etape, trenutki, ko nekoga potrebuješ ob sebi. Vse skupaj težko komentiram. Astana dirka tako kot dirka, mi pa se temu poskušamo prilagoditi. Upam, da bo Jani nadaljeval v tem ritmu. Bomo videli, kako bo naprej."

Presenečenje: Basso kot pomočnik
Kronometra na vso moč pa ni smel odpeljati Kristjan Koren. Zato je njegov zaostanek petih minut in 40 sekund za zmagovalcem Bradleyjem Wigginsom povsem razumljiv. "Že po nedeljski etapi so nam rekli, da vsi razen Nibalija v kronometru ne smemo pretiravati. Pred nami so še naporni dnevi in tako moramo ob vsaki priložnosti prihraniti energijo," je pojasnil Koren in dodal, da je že vse od začetka Toura jasno, da je kapetan zgolj eden - to je Vincenzo Nibali: "Vsi bomo dali vse od sebe za Nibalija. Tudi Ivan Basso je tukaj zgolj kot pomočnik, ki narekuje tempo za Nibalija. Tudi v skupini vsi govorijo o tem, da prvič vidijo Bassa v tej vlogi, v vlogi pomočnika Nibaliju."

Bole: Forma se stopnjuje
Grega Bole je na dirko po Franciji šel predvsem z namenom, da stopnjuje formo pred olimpijskimi igrami. V Francijo je prišel kot pomočnik Alessandru Petacchiju, vendar v prvem tednu njegov kapetan ni prišel do etapne zmage. V enem izmed sprintov je bil drugi. "Videli bomo, kako naprej. Upam, da nam uspe doseči etapno zmago. Tudi Scarponi je že po prvi gorski etapi priznal, da nima več možnosti za visoko mesto v skupnem seštevku. Takrat je videl, da najboljšim preprosto ne more slediti in je popustil," je pojasnil Bole.

Bole si tako lahko obeta še nekoliko več svobode, saj kapetana očitno nista dovolj dobra, da bi lahko izpolnila pričakovanja. "Prve dni mi je bil kar težko. Forma ni bila tista prava, zdaj pa mi gre vsak dan bolje. Tudi v nedeljo sem se dobro počutil. Upam, da se bo forma še stopnjevala, tako kot se je do zdaj. Če se bom dobro počutil, potem bom imel odprte možnosti za vidnejšo uvrstitev."

vir: TV Slovenija
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ