Bradley Wiggins ... dokončno slovo!

Bradley Wiggins ... dokončno slovo!
28.12.2016 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je naznanil, da pri 36 letih končuje kariero profesionalnega kolesarja.

36 letni Bradley Wiggins je novico sporočil, da končuje športno pot sporočil kar prek facebooka njegove kontinentalne ekipe Team Wiggins.

“Imel sem srečo, da sem lahko živel sanje in sem lahko izpolnil otroške ambicije. Lahko sem živel od športa, v katerega sem se zaljubil pri 12 letih, ” je med drugim dejal Wiggins. Britanec je osvojil kar pet zlatih olimpijskih medalj. Eno zlato je osvojil tudi v kronometru, in sicer leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu. Prav to leto je bilo zanj najuspešnejše, saj je kot prvi Britanec, takrat je bil član Skya, dobil tudi dirko po Franciji.

Osemkrat je bil tudi svetovni prvak. Je pa tudi lastnik rekorda v vožnji na eno uro. Trenutno ta znaša 54,526 km. Pohvali se lahko tudi s tem, da je dobil vrsto krajših etapnih dirk, kot so Criterium du Dauphine, Pariz-Nica, dirka po Romandiji, dirka po Veliki Britaniji in dirka po Kaliforniji. Polega tega je majico vodilnega v skupnem seštevku nosil prav na vseh treh tritedenskih dirkah. Torej na Giru, Touru in Vuelti.

Špansko Vuelto je enkrat končal na tretjem mestu. V zadnjem času pa se je v povezavi z Wigginsom govorilo predvsem v zvezi s terapevtskimi izjemami. Potem, ko so ruski hackerji Fancy Bears udrli v bazo podatkov Svetovne protidopinške agencije so razkrili, da je imel Wiggins v določenih obdobojih posebno dovoljenje, da je lahko uporabljal sicer prepovedan kortikosteroid triamcinolone.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ