Bradley Wiggins in rekord v vožnji na eno uro: Postaviti nov mejnik

Bradley Wiggins in rekord v vožnji na eno uro: Postaviti nov mejnik
30.08.2014 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins se pripravlja na zaključek sezone - dirki po VB in SP v kronometru - in bo v sklopu priprav nastopil na nedeljski dirki v Plouayu.

Prvi pomembnejši cilj je zanj domača etapna dirka po Veliki Britaniji, kjer bo nenazadnje nosil tudi številko ena. Prek te dirke pa bo prišel vse do svetovnega prvenstva. Prav zaradi dobrega programa mu ni žal, da ga zdaj ni na dirki po Španiji, pravi. Na svetovno prvenstvo v Ponferradi pa bo odšel z mislijo po zlati medalji v vožnji na čas.

Leta 2011 in 2013 je že bil drugi. Seveda za nepremagljivim Tonyjem Martinom: »Mislim, da sem v boljši formi, kot sem bil lani v tem času. Lani sem se vseskozi poskušal vrniti, potem ko sem bil nekaj časa poškodovan in zato brez treninga. Letos je za mano boljša sezona. Čeprav je Tony lani dominiral, 46 sekund ni tako veliko, če pogledaš, koliko sem izgubljal na kilometer. «

A letošnji kronometer bo bolj zahteven, tudi tehnično, saj bo na progi spust s 13-odstotnim naklonom, kar za kolesarje na posebnih kolesih ni mačji kašelj. »Letos je proga bolj razgibana in v zaključku bolj hribovita. Zato bom imel več možnosti. Mislim, da bomo spredaj spet podobni kolesarji. Cancellara, Tony, Chris in jaz. In vse bo odvisno od dneva. Lahko zmaga kdorkoli od nas. «

Očitno pa Bradley Wiggins načrtuje prav poseben podvig. Fabian Cancellara je napovedal, da bo v bližnji prihodnosti poskušal postaviti rekord v vožnji na eno uro. Potem je to rekel še Tony Martin, zdaj pa še Bradley Wiggins. Morda so te napovedi znak, da bo »ura resnice « na velodromu spet zaživela.

»Če bi moral že zdaj določiti datum, potem bi to bilo konec junija. Zaradi lepega vremena in zato, ker bi mi to ustrezalo po klasiki Pariz – Roubaix. Imel bi dovolj časa za trening, « je dejal Bradley Wiggins. »To disciplino bi rad oživil in postavil mejnik za preostale. Tega, kako težka je ta disciplina, ne smete podcenjevati. O tem sem govoril z Miguelom Indurainom. Dejal je, da je imel po Touru 1994 samo tri tedne časa za priprave. Predtem pa na velodromu sploh ni nastopal. A želel je ime na listi rekorderjev, « je dejal zmagovalec dirke po Franciji 2012.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ