Bradley Wiggins načrtuje 55,250 km v eni uri

Bradley Wiggins načrtuje 55,250 km v eni uri
03.06.2015 AVTOR: D. Z.
Bliža se datum postavljanja novega rekorda v vožnji na eno uro. Tokrat bo poskusil Bradley Wiggins, ki načrtuje zares neverjeten podvig.

Zadnji, ki je postavil rekord je bil Britanec Alex Dowsett. Ta je v začetku maja v eni uri prevozil neverjetnih 52,937 km. Bradley Wiggins je zdaj potrdil, da je prepričan, da lahko to znamko krepko popravi. Želi odpeljati 221 krogov po 250 metrov. To nanese 55,250 km. Podviga se bo lotil v nedeljo, 7. junija na velodromu Lee Valley Velo Park. Wiggins pravi, da če bi mu vreme ustrezalo, da bi se lahko celo približal rekordu Chrisa Boardmana. Ta je v znameniti »superman « poziciji v eni uri prevozil 56,375 km.

»Če bi bile razmere prave, ampak biti morajo zares idealne. Veliko takih podvigov je odvisnih od temperature in zračnega tlaka. Tlak je vse. Sicer nisem vremenoslovec, ampak, če je tlak zares nizek, potem boš precej hitrejši. Lahko celo vse tja do enega kilometra z isto močjo. Prvi in najpomembnejši cilj je podreti rekord. Alexovega dosežka nikakor ne podcenjujem, « je dejal Wiggins, ki se tako veseli vremenske napovedi za vikend, saj naj bi bil zračni tlak nenormalno nizek za to obdobje.

35-letni Wiggins je priznal, da je nekaj časa treniral na velodromu na Majorki. Tudi to je bilo skrbno načrtovano, saj je tisti velodrom počasnejši, na treningih pa je uporabljal predvsem nekoliko težje kolo, kot ga uporablja v zadnjih dneh, ko še odpravlja zadnje malenkosti. Z rezultati na treningih je zadovoljen in zato je lahko tudi optimističen: »Ne sme pa me zavesti. Še vedno moram prestati celoten proces, ampak v preteklosti mi je to šlo dobro od rok. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ