Bradley Wiggins odhaja na velodrom in po olimpijsko medaljo!

Bradley Wiggins odhaja na velodrom in po olimpijsko medaljo!
21.08.2013 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je po končani dirki Eneco Tour sporočil, da bo na cesti vztrajal zgolj še v sezoni 2014, potem se želi spet posvetiti dirkanju na velodromu.

Rio 2016 ... a na velodromu!
»Vztrajal bom do naslednjih olimpijskih iger in tam poskušal na velodromu osvojiti še peto zlato medaljo. To je zdajšnji načrt, « je dejal Bradley Wiggins, ki ima tako očitno jasen cilj. Rio 2016. Britanec je dodal, da na velodromu s težo, ki jo je imel na lanskem Touru, ki ga je tudi dobil, ne bi bil konkurenčen.

Letos je že pridobil nekaj kilogramov, saj se želi potegovati za naslov svetovnega prvaka v kronometru. S tem bi dopolnil izjemne dosežke v cestnem kolesarstvu. Postal je že olimpijski prvak v vožnji na čas, dobil pa je tudi Tour de France. Letos ga je na prestolu zamenjal njegov klubski kolega Christopher Froome, ki je bil še lani Wigginsov zvesti pomočnik.

Na Tour kot pomočnik
»Ni me strah priznati, da je Chris najbrž boljši kolesar za tritedenske dirke, kot sem jaz. Je precej boljši hribolazec in je tudi zelo hiter v kronometru. Leta so na njegovi strani in tudi otrok še nima, « je dejal 33-letni Wiggins, ki je, potem ko je pridobil še nekaj kilogramov priznal, da se za zmago na eni izmed tritedenskih dirk ne namerava več potegovati:

»Na Touru bi rad še enkrat nastopil. A kot pomočnik. Mogoče bi se potegoval za zmago v kornometru. A ne vem, če bo v ekipi prostor zame. « Tudi, če bi Froome moral ob nepredvideni situaciji izpustiti Tour, Wiggins priznava, da s to težo, na taki dirki ne bi bil več konkurenčen in kot morebitnega naslednika omenja Richieja Porta.

Zmage na Touru mi nihče ne more vzeti!
O Froomu pa: »Če hoče, potem lahko dobi še pet Tourov. Če bi pa sam hotel dobiti Tour, potem bi najbrž moral zapustiti ekipo. Tega pa ne bi storil. To ekipo imam rad. To je moj dom in zato nočem oditi v smislu: Rad bi bil vodilni, zato odhajam. «

In kako se je Wiggins sprijaznil z dosežkom Christopherja Frooma: »Mislil sem si. S svojimi rezultati sem zadovoljen. Dosegel sem vse, kar sem si kdaj želel. Tour sem že dobil in tega mi ne more nihče vzeti. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ