Bradley Wiggins oponašal Chrisa Frooma

Bradley Wiggins oponašal Chrisa Frooma
06.09.2016 AVTOR: D. Z.
Se še spominjate teka Chrisa Frooma na Ventoux? Zdaj ga je v Veliki Britaniji oponašal sam Bradley Wiggins.

V teh dneh poteka zelo odmevna etapna dirka po Veliki Britaniji, na kateri nastopajo številni sprinterji, mnogi specialisti za velodrom, pa tudi nekateri hribolazci. Govorimo o dirki, na kateri nastopa kar osem nosilcev olimpijskih medalj. Prvo etapo je dobil Andre Greipel. Drugo Julien Vermote, tretjo pa po samostojnem napadu Ian Stannard. Trenutno vodi junak druge etape Vermote.

Prav v tej zaradi številnih kratkih, a strmih vzponov, je za nekoliko zabavnejši vložek poskrbel Bradley Wiggins. V zadnjem času se je posvečal predvsem dirkališčnemu kolesarstvu, tako da je jasno, da na cestnih dirkah ni več konkurenčen kot na primer leta 2012, ko je dobil Tour de France. In ti vzponi so bili zanj pretežki. Etapo je končal krepko v ozadju. Na vzponu Kirkstone pa je sestopil s kolesa in nekaj metrov pretekel.

To mu prav gotovo ni olajšalo premagovanja tega vzpona. Zato lahko potezo, ki so jo mnogi gledalci ob progi pozdravili z navdušenjem, opišemo zgolj z besedami, da je pač oponašal tek Chrisa Frooma, sicer njegovega nekdanjega klubskega kolega pri Skyu – med dirko po Franciji. Tek je bil vseeno krepko drugačen. Wiggins je svoje kolo – vozi ravno tako Pinarello – med tekom porival ob sebi. Kaj kmalu pa se je spet usedel nanj. Fotografiral ga je gledalec Lee Black, ki je fotografijo objavil na instagramu. Delil pa jo je tudi Bradley Wiggins.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ