Bradley Wiggins ostaja brez dirke po Franciji

Bradley Wiggins ostaja brez dirke po Franciji
31.05.2013 AVTOR: D. Z.
Letošnja sezona je za zmagovalca lanske dirke po Franciji zares slaba. Bradley Wiggins se je po odstopu z Gira zdaj odpovedal še branjenju rumene majice.

Težave s kolenom
Bradley Wiggins tako ne bo branil zmage na dirki po Franciji. Razloga za tako odločitev sta dva. Wiggins si po očitno hudem vnetju poljuč – zaradi tega je odstopil z dirke po Italiji – očitno še ni opomogel, obenem pa ima pri treningu še težave s poškodovanim kolenom.

V zadnjih dveh tednih, potem ko je moral predčasno končati Giro, ni mogel trenirati, tako kot si je želel, tako da ni dovolj dobro pripravljen, da bi lahko natopil ali na dirki Criterium du Dauphine, ki jo je lani dobil, ne na dirki po Švici. Obe večina favoritov za zmago na Touru izkoristi za zadnje priprave pred francosko tritedensko preizkušnjo.

"Velika izguba za Sky"
»To je velika izguba. Vendar, glede na okoliščine, nanj na dirki po Franciji ne bomo mogli računati. Bradley si ni opomogel in zdaj potrebuje še dodaten počitek. Vsi vemo, da se take stvari v športu dogajajo. A to ne spremeni dejstva, da gre za veliko razočaranje. Tako za nas kot za Bradleyja. Prepričani smo, da se bo vrnil na vrh, « je dejal glavni menedžer moštva Sky Procycling Dave Brailsford.

»Zelo sem razočaran. Naredil sem vse, da bi lahko nastopil na Touru. Vendar mi ni uspelo. Večjo težavo predstavlja poškodba kolena, ki zahteva dodatno terapijo. Zdravnik mi je naložil pet dni počitka. Potem pa bom postopoma začel z lažjimi treningi, « je pojasnil Bradley Wiggins. Tako je zdaj dokončno jasno, da bo kapetan Skya na Touru Christopher Froome, ki je lani zasedel drugo mesto. Vsekakor pa bo zanimivo videti, kam lahko poseže tudi Richie Porte.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ