Bradley Wiggins v okviru RideLondon dogodkov organizira lasten maraton

Bradley Wiggins v okviru RideLondon dogodkov organizira lasten maraton
30.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Prudential RideLondon je že uveljavljen dogodek, v njegovem okviru pa bo letos potekal tudi maraton Bradleya Wigginsa, dolg 75 kilometrov.

RideLondon obsega cel vikend kolesarskih dogodkov v angleški prestolnici, ki imajo ob tem še dobrodelno noto. Glavni del dogodka je Prudential RideLondon-Surrey 100, ali krajše Ride100, torej sto milj dolg maraton ali po naše dobrih 160 kilometrov. Poteka po popolnoma zaprtih cestah, mnogi udeleženci pa na tem dogodku prvič presežejo magično stotico.

Ves izkupiček od prodanih štartnin udeležencem gre v dobrodelne namene, izvrstno priložnost za približevanje kolesarstva nekoliko manj zagreti javnosti pa je v okviru dogodka RideLondon videl tudi Bradley Wiggins. Zato bo pod njegovim okriljem in z njegovim imenom potekal 75 kilometrov dolg maraton, nekakšna Mala Franja, namenjena mlajšim, začetnikom ali enostavno nekoliko slabše pripravljenim kolesarjem, za katere je 160 kilometrov prevelik zalogaj. 

Proga bo potekala od olimpijskega parka kraljice Elizabete skozi center Londona in v Surrey, od tam pa mimo Wimbledona in Putneya nazaj do središča Londona. Vstopnina stane dobrih 35 evrov, mesta pa so omejena na 3500 prijavljenih kolesarjev. Nedvomno jih bo toliko pritegnilo že ime Sira Bradleya Wigginsa, pripisanega k imenu dogodka. 

"To je fantastičen dogodek za nove in mlajše kolesarje. 75 kilometrov vendarle ni mačji kašelj, najbolje od vsega pa je, da se kolesarji lahko sproščeno vozijo po zaprtih cestah in uživajo. Hkrati je to odlična priložnost za vstop v svet maratonov, na koncu pa boste lahko ciljno črto prevozili neposredno pred očmi kraljice pred Buckinghamsko palačo, " je dogodek predstavil Wiggins.

Vrhunec kolesarskega vikenda, ki bo na sporedu 31. julija letos, bo članska dirka Prudential RideLondon, na kateri se bodo pomerile ekipe najvišje ravni.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ