Bradley Wiggins v Orico GreenEdge?

Bradley Wiggins v Orico GreenEdge?
29.05.2014 AVTOR: D. Z.
Morda se zdi neverjetno, a govorice so se pojavile, nihče pa tega ni zanikal. Bradleyju Wigginsu po letošnji sezoni poteče pogodba s Skyem.

Zmagovalec dirke po Franciji leta 2012, večkratni olimpijski prvak na velodromu in olimpijski prvak v vožnji na čas Bradley Wiggins ima s Skyem pogodbo podpisano samo še do konca leta. O podaljšanju se ni še nič govorilo.

Prvi Britanec, ki je dobil Tour de France že več časa poudarja, da se bo spet posvetil dirkanju na velodromu, a na nedavni dirki po Kaliforniji, ki jo je tudi dobil, je dokazal, da se vrača v pravo formo. Letos še nastopa za Sky, a vprašanje je, kje bo dirkal naslednje leto.

Tako so se pojavile govorice - o tem piše spletni portal tuttobiciweb.it -, da naj bi Wiggins prestopil v avstralsko moštvo Orica GreenEdge, ki v svojih vrstah nima kolesarja, ki bi krojil vrh na najdaljših etapnih dirkah. »Bradley je zagotovo kolesar, ki bi se odlično vklopil v našo ekipo, « pa govoric ni zavrnil športni direktor Orice Matt White.

Spomnimo. Avstralska ekipa je blestela v prvem tednu dirke po Italiji. Dobili so prolog in majico nosili celoten prvi teden. Najprej Svein Tuft, potem pa Michael Matthews, ki je dobil tudi eno izmed etap. Zaradi padcev in zdravstvenih težav pa na Giru nastopajo samo še trije člani te ekipe, ki bo tudi letos dirkala na dirki po Sloveniji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ