Bradley Wiggins v Yorkshireju prvič proti Skyu

Bradley Wiggins v Yorkshireju prvič proti Skyu
01.05.2015 AVTOR: Matej Zalar
Prvi zvezdnik britanskega kolesarstva Bradley Wiggins bo za svojo novo ekipo debitiral na dirki po Yorkshireu.
Kariero vrhunskega cestnega kolesarja je popularni sir Bradley (skoraj) zaključil s pogumno vožnjo na Paris - Roubaixu, tako želena zmaga pa se mu je izmaknila. Wiggins je v Roubaixu zadnjič oblekel dres ekipe Sky, saj sedaj nastopa za svojo razvijalno ekipo WIGGINS.

Glavni cilj ekipe je razvoj mlajših kolesarjev, Wiggins pa bo opravljal vlogo kapetana ekipe, ki bo izkušnje prenašal na mlajše kolesarje. Hkrati bo ohranil tudi stik z dirkami in določeno mero adrenalina, dirkanje za ekipo pa bo služilo kot priprava na olimpijske igre v Riu.

Ekipo WIGGINS so povabili tudi organizatorji dirke po Yorkshireu, ki se hitro razvija v zelo močen dogodek v tem delu kolesarskega koledarja. Kolesarska evforija v Yorkshireu se je začela po štartu Toura v tej britanski pokrajini, zato so se odločili za organizacijo samostojne dirke. 

Na tej dirki bo sir Bradley prvič dirkal proti kolesarjem in ekipi, v kateri je doživel svoje največje uspehe v karieri. Kako je doživel prehod, kaj se je spremenilo in kaj mu daje motivacijo za naprej pa si lahko ogledate v spodnjem videu. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ