Bradley Wiggins: Bo nadaljeval kariero?

Bradley Wiggins: Bo nadaljeval kariero?
31.10.2016 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins očitno še noče končati športne poti. V Londonu je namignil, da bo morda nastopal tudi v naslednji sezoni.

Bradley Wiggins se vsekakor že dolgo poslavlja od profesionalnega kolesarstva. Potem, ko je leta 2012 dobil dirko po Franciji in že prej številne krajše etapne dirke, je leto kasneje zaman napadal zmago na italijanskem Giru.

Kasneje je želel dobiti tudi klasiko Pariz-Roubaix, potem pa se je posvetil velodromu. Postavil je rekord v vožnji na eno uro, postal je olimpijski prvak in po prejemu medalje dejal, da se bo poslovil na dirki velodromu v Belgiji. Skupaj z Markom Cavendishem sta zdaj nastopila na tekmovanju "Six Day London " in zasedla drugo mesto. Prav zadnji dan sta ju prehitela Kenny de Ketele in Moreno de Pauw.

Zdaj pa je Wiggins medijem, kaj bi ga lahko prepričalo, da bi nadaljeval kariero, vrgel kost z izjavo. “Money talks. ” Torej, očitno bi ga lahko v nadaljevanje kariere prepričal denar. “Zelo sem užival, v tem trenutku pa še ne vem. V prihodnosti bi rad bil del vsega tega. Kdo pa se ne bi želel vrniti na dirki, kot je ta, ob takih gledalcih. Neverjetno je bilo, ” je dejal 36-letni Wiggins.

Obenem je še priznal, da sta bila prej omenjena nasprotnika v disciplini madison preprosto boljša. “Biti drugi, zaostati samo za takima specialistoma, tudi lanskima zmagovalcema. Za nama je dober teden. Mislim da česa takega nisva pričakovala. Mark je prišel iz Abu Dabija, sam nisem dirkal od dirke po Veliki Britaniji. Od takrat je že sedem tednov. Zdaj veva, kje sva.

Zdaj se tudi ne bosta ustavila, saj bosta v tej disciplini nastopila tudi v Belgiji. “Izgubila sva proti najboljšima kolesarjema v tej disciplini, zato sva lahko zadovoljna. Sva svetovna prvaka in tako sva pred domačimi gledalci tudi vozila. Veva, da sva vrhunsko pripravljena. Vem, da lahko greva v Ghent in zmagava, ” je potrdil Mark Cavendish.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ