Bradley Wiggins: "Čas je, da rekord prevzame mlada generacija."

Bradley Wiggins: "Čas je, da rekord prevzame mlada generacija."
06.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bradley Wiggins ni samo prvi Britanec, ki je dobil dirko po Franciji. Je tudi aktualni rekorder v vožnji na eno uro. Zdaj pravi, da je čas, da ga nekdo premaga.

Bradley Wiggins je junija 2015 na velodromu Lee Valley VeloPark v Londonu postavil rekord v vožnji na eno uro. V eni uri je prevozil 54,526 km. Pred časom je mojster za vožnjo na čas Victor Campenaerts omenil, da bi tudi sam rad poskusil podreti rekord in kaj kmalu je sporočil, da bo to poskušal aprila 2019 v Mehiki, večji del priprav pa bo opravil v Namibiji. Bradley Wiggins je ob tem poudaril: “Mislim, da je sposoben prevoziti 55 kilometrov.”

Obenem je v pogovoru s Campenaertsom izpostavil: “Verajem vate in v tvoje sposobnosti.” Prisotnim pa je Wiggins, zdaj že nekdanji kolesar, še pojasnil: “Upam, da bo naslednje leto podrl moj rekord. Je dober kolesar in zares prijazna oseba. Tudi za kolesarstvo bi bilo lepo, če bi se nadaljevalo zanimanje za vožnjo na eno uro. Je pa tudi čas, da rekord prevame naslednja generacija. To je dobro za šport.” Sicer pa sta oba o tem govorila na podelitvi nagrad “kristalno kolo”.

Govorimo o 27. podelitvi teh nagrad, ki jih podeljuje belgijski časopis Het Laatste Nieuws. Prvo nagrado je prejel prav 27-letni Campenaerts, podelil pa mu jo je Wiggins. Drugi je bil Yves Lampaert. “Neverjetno je, da sem jaz osvojil to nagrado. Še oblečen nisem primerno. Potem pa mi je nagrado predal Wiggins, kar je neverjetno,” je bil presenečen nad zmago dvakratni evropski prvak v vožnji na čas Campenaerts, ki je letos ta naslov uspešno branil.

Obenem je postal tudi državni prvak v tej disciplini in bil tretji na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku: “Belgija je država, kjer so neverjetno popularne enodnevne klasike, tako da sem menil, da bo nagrado prejel Lampaert. Na prireditev sem prišel brez pravih pričakovanj. Pred dvema letoma sem se lepo oblekel, zdaj pa nisem oblekel niti srajce. Če pogledam na seznam preteklih zmagovalcev, potem sem lahko samo zelo ponosen. Zdaj sem ob nekaterih velikih imenih kolesarstva.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ