Bradley Wiggins: Če bi bilo kolesarstvo igrica, bi prišel do konca!

Bradley Wiggins: Če bi bilo kolesarstvo igrica, bi prišel do konca!
23.03.2016 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je v intervjuju priznal, da je v kolesarstvu dosegel vse, kar si je želel. To je primerjal z računalniško igrico.

Večkratni olimpijski prvak na velodromu, olimpijski prvak v vožnji na čas, zmagovalec dirke po Franciji 2012, svetovni prvak v vožnji na čas, zmagovalec številnih krajših etapnih dirk, svetovni rekorder v vožnji na eno uro … Pri 35 letih je Bradley Wiggins vsekakor pravi kolesarski zvezdnik. Je tudi prvi Britanec, ki je leta 2012 dobil veliki Tour de France.

Zdaj je ustanovil svojo ekipo, sicer nastopa na nekaterih cestnih dirkah – v teh dneh se bo boril na dirki Coppi e Bartali, na kateri bodo nastopili tudi člani Adrie Mobila – a spet se posveča velodromu. Znova bi namreč rad nastopil na olimpijskih igrah, ki bodo avgusta v Riu. »Naredil sem praktično vse. Imel sem srečo, da sem dosegel vse, kar sem si kdajkoli želel. Rekord v vožnji na eno uro je bil na meji. Moral sem ga postaviti lansko poletje ali pa ga sploh ne bi. Tako sem imel srečo, da mi je to uspelo doseči tu v Londonu, « je dejal Bradley Wiggins.

Ob vseh uspehih pa priznava: »Prav veliko mi ni preostalo. Če bi bilo kolesarstvo video igrica, potem bi jo dokončal. « Wiggins je še povedal, da se je kolesarstvo iz časov, ko je sam začenjal, do danes precej spremenilo. Predvsem pa je postalo zelo popularno: »Takrat si bil čudak, če si se okrog vozil v prijetih hlačah. Zdaj pa je kolesarstvo postalo neverjetno popularno. To je izjemno. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
zavodsky 23.03.2016 15:26

Bradley,

sem tvoj fan, ampak igrice pa nisi prišel do konca...zakaj?Manjka ti zadnja soba, reče se ji Pariz-Roubaix:) 

fuego 23.03.2016 16:18

Včasih je bilo čudaško tudi, če je kdo tekel, sedaj pa na vsakem koraku srečaš tekača... tudi v hribe so hodili samo pravi hribovci, zdaj srečaš ogromno ljudi... 

Sicer je pa rekel, da je dosegel skoraj vse kar si je želel.... 

tacto 24.03.2016 00:11
@zavodsky

Bradley,

sem tvoj fan, ampak igrice pa nisi prišel do konca...zakaj?Manjka ti zadnja soba, reče se ji Pariz-Roubaix:) 

Hehe se strinjam!Ta je pa na mestu!

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano