Bradley Wiggins: Giro kot priprava za naskok na rekord

Bradley Wiggins: Giro kot priprava za naskok na rekord
01.12.2014 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Sky sicer niso še sporočili programov dirkanja posameznih kolesarjev. A eden izmed sponzorjev Pinarello je nekaj podrobnosti izdal. Bo Bradley Wiggins nastopil na italijanskem Giru?
Bradley Wiggins je takoj po osvojenem naslovu svetovnega prvaka v kronometru poudaril, da mavrične majice ne namerava več braniti, ker se bo spet posvetil dirkanju na velodromu. Predvsem z mislijo na OI v Riu. A potem je dejal, da si na cesti - če temu lahko v tem primeru sploh rečemo - želi dobiti znamenito klasiko Pariz-Roubaix.

Potem se je veliko govorilo o tem, da naj bi Wiggins že v naslednjem letu poskusil postaviti nov rekord v vožnji na eno uro. Iz moštva Sky so zdaj sporočili, da bodo programe kolesarjev usklajevali ta mesec na skupnih pripravah na Majorki. Zato pa je bil nekoliko bolj zgovoren Fausto Pinarello. Spomnimo. Moštvo Sky uporablja kolesa Pinarello.

"Tega, da bo Wiggins nastopil na Giru, ne bi povsem izključil. Ni potrebe po tem, da bi to skrivali. Cilj je kronometer od Trevisa do Caldobbiana. Hočemo ga dobiti. In na taki progi je nepremagljiv," je na prireditvi v Trevisu dejal Fausto Pinarello, ki je še pojasnil razlog, zakaj bi Wiggins lahko nastopil na Giru:

"Junija bo poskusil podreti rekord v vožnji na eno uro. Vem, da v ekipi razmišljajo, da bi ga poslali na Giro, saj bi to bila najboljša priprava. Kronometer pa bi bil najboljši preizkus." Na dirki po Italiji bo ta kronometer na sporedu 24. maja. Gre za 14. etapo, ki bo dolga skoraj 60 km.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ