Bradley Wiggins: Na Touru me očitno ne bo

Bradley Wiggins: Na Touru me očitno ne bo
06.06.2014 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je v intervjuju za BBC razkril, da ga pri moštvu Sky niso uvrstili na seznam kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji.

»Kot trenutno kaže, me na startu po vsej verjetnosti ne bo. Ekipa je sestavljena okrog Chrisa Frooma, branilca zmage, ki ima lepe možnosti za ponovitev uspeha, « je v intervjuju za BBC dejal Bradley Wiggins.

Wiggins je Tour de France dobil leta 2012, kot prvi Britanec, za njim pa je težka sezona 2013, v kateri je dokončno zablestel prav Froome. Letos se Wiggins vrača med najboljše. Najprej je to potrdil na klasiki Pariz-Roubaix, kasneje pa še z zmago v skupnem seštevku dirke po Kaliforniji. Zdaj ga čaka dirka po Švici. Britanec pa letos že na pripravah ni bil v ekipi okrog Frooma, ki se pripravlja na Tour.

»Kot branilec zmage lahko odloča, kdo bo ob njem. In to bodo kolesarji, ki so z njim tudi na pripravah in gredo skozi podoben program dirk. Sam sem izbral drugačno pot. Dave Brailsford odloča, kdo je najbolj primeren, s Chrisom pa vse leto nisva dirkala skupaj, « je dejal Wiggins. Letos je na klasiki Pariz-Roubaix dokazal, da se lahko znajde tudi na tlakovanih odsekih in na letošnjem Touru bo tudi taka etapa, kjer lahko pričakujemo razlike med favoriti za končno zmago.

Wiggins je v intervjuju še dejal, da ga v ekipi za Tour ne bo, tudi če dobi naslednjo dirko na kateri bo nastopil, torej dirko po Švici. Razen, če bi se Froome poškodoval ali zbolel: »Če pade, potem bi imel nekaj možnosti za uvrstitev v ekipo. Ne razumite me narobe. Razočaran sem. Za ta Tour sem že pozimi ekstremno veliko delal. Čutim, da sem v taki formi, kot sem bil leta 2012, vendar obenem razumem, da je kolesarstvo ekipni šport in na koncu je pomembno, da zmaga ekipa. To je Sky in Chris brani zmago. «

V intervjuju za L'Equipe pa je dejal, da bo očitno moral zapustiti Sky, če bo še kdaj hotel nastopiti na Touru. »Preigrati moram vse možnosti, a do zdaj mi pri Skyu podaljšanja pogodbe še niso ponudili. Mislim, da je jasno, da če me letos ne bo na Touru in potem naslednje leto … Če bom še kdaj želel nastopiti, bom očitno moral zapustiti Sky. « Wiggins je še potrdil, da so se zanj do zdaj zanimali zgolj pri moštvu Orica GreenEdge.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ