Bradley Wiggins: Po 5. olimpijsko zlato, Roubaix in po nove Wigginse

Bradley Wiggins: Po 5. olimpijsko zlato, Roubaix in po nove Wigginse
13.11.2014 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins naj bi se še vedno pogajal za podpis pogodbe pri moštvu Sky, a bolj kot to, je zdaj osredotočen na naslednji dve leti.

Bradley Wiggins je v kolesarstvu zares dosegel ogromno. Najprej na velodromu, potem je dobil Tour de France, postal olimpijski prvak še v kronometru in letos svetovni prvak v tej disciplini. Takoj po osvojenem naslovu pa je priznal, da mavrične majice ne bo branil in da ga na svetovnih prvenstvih v cestnem kolesarstvu ne bomo več videli.

Očitno je tudi zelo malo možnosti, da bi ga spet videli na dirki po Franciji. A to ne pomeni, da Britanec nima resnih načrtov. Vrnil se bo na velodrom, saj želi osvojiti novo olimpijsko zlato. »Zares si želim osvojiti še peto zlato olimpijsko medaljo. Še prej pa želim dobiti kakšno pomembno dirko, kot je Pariz-Roubaix, « je priznal Bradley Wiggins, letos deseti na tej znameniti klasiki. O tem, če bo podiral tudi rekord v vožnji na eno uro, ni govoril.

Pred sabo pa ima še zelo pomemben projekt. »Naslednje leto se želim ukvarjati tudi s svojo ekipo, namenjeno mladim, nadarjenim kolesarjem. Tako bom pri razvoju pomagal kolesarjem, kot so Andy Tennant, Mark Christian in Steven Burke. Vseeno želim trenirati po natančno določenem programu vse do olimpijskih iger v Riu. Za naprej pa. Rad bi odkrival in pomagal pri razvoju Wigginsov in Hoyov. To bi me gnalo naprej še vsaj naslednjih deset let. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ