Bradley Wiggins: Rekord za naslednjih 20 let, realnost? 55 km v eni uri!

Bradley Wiggins: Rekord za naslednjih 20 let, realnost? 55 km v eni uri!
06.05.2015 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins je očitno tako prepričan v svoje sposobnosti in formo, da je za The Times dejal, da bi že jutri lahko podrl rekord v vožnji na eno uro.

52,937 km. To je razdalja, ki jo je pred dnevi v vožnji na eno uro premagal Alex Dowsett. Britanec je tako postavil nov rekord v vožnji na eno uro. A zdaj vsi težko pričakujejo nastop Bradleyja Wigginsa. Ta bo nov rekord poskušal popraviti 7. junija v Manchestru. Vstopnice so bile razprodane v nekaj minutah.

»Mogoče se zdi grozno reči, a rekord lahko popravim že jutri. Ampak, nočem ga zgolj popraviti. Hočem postaviti tako znamko, ki bo še dolgo nedosegljiva. Razmišljam o 55 kilometrih in mislim, da je to realno. Prepričan sem, da če mi to uspe, potem bo rekord obstal še 20 let, « je v intervjuju za The Times dejal Bradley Wiggins.

Večina kolesarjev, ki se je preizkusila v vožnji na eno uro je to preizkušnjo opisovala kot nadvse zahtevno in izčrpavajočo. Wiggins pa je dejal, da to ne bo nič težje, kot pa vzpenjanje na Ventoux, ko je branil četrto mesto v skupnem seštevku dirke po Franciji. Fizično je pripravljen, še poudarja 'Wiggo', bolj ga je strah tistega zanosa in poleta, ki mu ga bo dal poln velodrom gledalcev.

»Vem, da lahko že jutri eno uro obračam v povprečju 430 vatov. Izziv je, kako se bom soočil z vročino, množico in kako se bom zadrževal bolj na začetku, ko mi be bodo gledalci gnali napej. Gre za to, da bom imel vse pod nadzorom. Krog za krogom. Vseh 220, « je bil še zelo jasen Wiggins, ki se je od World Tour ekipe Sky poslovil po odpeljani dirki Pariz-Roubaix. Zdaj je član svoje ekipe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ