Bradley Wiggins: Še do Roubaixa v Skyu, potem Rio

Bradley Wiggins: Še do Roubaixa v Skyu, potem Rio
05.01.2015 AVTOR: D. Z.
Iz moštva Sky so sporočili, da je Bradley Wiggins pogodbo z ekipo podpisal samo do sredine aprila, oziroma do dirke Pariz-Roubaix.
Bradley Wiggins je podaljšal pogodbo z moštvom Sky. To niti ni presenečenje, je pa zdaj nekoliko bolje poznan Wigginsov glavni cilj sezone "na cesti". Wiggins se bo v prvem delu sezone posvetil pripravi na znamenito klasiko Pariz-Roubaix. Že lani je bil kar nekoliko presenetljivo konkurenčen največjim mojstrom za tlakovance odseke.

"Vsi vedo, kaj mi ta ekipa pomeni, zato sem zares zadovoljen, da sem lahko podaljšal pogodbo vse do aprila. Z ekipo sem bil vse od začetka in v tem času smo doživeli nekaj izjemnih trenutkov in upam, da bomo še kakšnega. Skyevo investiranje v kolesarstvo, še posebej pa v to ekipo, je pripomoglo k spremembi kolesarstva v Veliki Britaniji in vesel sem, da sem odigral svojo vlogo v tej zgodbi," je dejal Wiggins.

Spomnimo. Wiggins je leta 2012 dobil dirko po Franciji in je postal prvi Britanec, ki mu je to uspelo. Zdaj je spremenil cilje. Pariz-Roubaix je povsem drugačna dirka. "Zame je to posebna dirka in odločen sem, da v dresu Skya poskusim še enkrat. Gre za eno izmed najtežjih dirk v koledarju in moj cilj je, da izboljšam lansko deveto mesto. Potem se bom povsem posvetil pripravam na olimpijske igre v Riu 2016," je na novinarski konferenci dejal Wiggins, sicer tudi olimpijski in svetovni prvak v vožnji na čas.

Tudi tega naslova - mavrično majico je osvojil v Španiji, potem ko je prepričljivo ugnal Tonyja Martina - ne bo branil. Zaenkrat še ni povsem jasno, ali bo letos poskušal postaviti tudi rekord v vožnji na eno uro na velodromu, ki med kolesarji spet postaja zelo popularna. "Navdušeni smo, da je Bradley podaljšal pogodbo s Skyem. Z moštvom je vse od začetka in v tem času je bil izjemen ambasador kolesarstva in je tudi predstavljal pravo inspiracijo milijonom ljudem po svetu," pa je dejal glavni menedžer moštva Dave Brailsford.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ