Bradley Wiggins: V boj z uro poleti na Majorki

Bradley Wiggins: V boj z uro poleti na Majorki
02.11.2014 AVTOR: D. Z.
Julij ali avgust. Enkrat v tem času naj bi Bradley Wiggins poskusil postaviti rekord v vožnji na eno uro. Potrdil tega še ni, vendar so govorice vse pogostejše.

Zdaj so novico objavili španski mediji, natančneje časopis Diario de Mallorca. Zakaj prav ta časopis? Ker naj bi Bradley Wiggins rekord, ki ga je pred dnevi postavil Matthias Brandle, poskušal izboljšati prav na Majorki, na velodromu El Palma Arena. Wiggins naj bi se v zadnjih dneh zadrževal prav na Majorki, kjer se je v restavraciji Tolo sestal s tehničnim direktorjem velodroma Joanom Llanerasom.

»Wiggins želi postaviti nov rekord v vožnji na eno uro prav na Majorki, v Palma Areni, in tako napolniti velodrom. Prepričan je, da bo zato na Majorko pripotovalo več tisoč Angležev, ki si bodo ogledali njegovo vožnjo. Majorko ima za njegov dom in zato hoče tu, na otoku postaviti rekord, « je dejal Tomeu Llompart, nekdanji nogometaš, ki je priredil zabavo, na kateri je bil tudi Wiggins. Sicer pa je Wiggins takoj po osvojitvi naslova svetovnega prvaka v cestni vožnji poudaril, da se bo spt posvetil dirkališčnemu kolesarstvu.

To pomeni, da julija ali avgusta sezona zanj ne bo v polnem zagonu. Vsekakor pa očitno ne misli nastopiti na dirki po Franciji, ki jo je dobil leta 2012. Sicer pa spomnimo. Ondrej Sosenka je dolgo držal ta rekord v vožnji na eno uro, potem pa ga je pred dobrim mesecem popravil upokojeni Jens Voigt. Pred dnevi pa je mejnik še nekoliko popravil Matthias Brandle, ki je v eni uri prevozil skoraj 52 km. Wiggins je že napovedal, da bo poskusil izboljšati rekord, na to namigujejo tudi Tony Martin, Fabian Cancellara, Taylor Phinney …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ