Brailsford: Takih težav Portea nismo pričakovali

Brailsford: Takih težav Portea nismo pričakovali
19.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Po razočaranju v 13. etapi, v kateri je Ritchie Porte zaostal skoraj devet minut in izpadel iz prve deseterice, je spregovoril tudi Dave Brailsford.
Ekipni avtobus moštva Sky je po etapah vedno med najbolj obiskanimi, vendar pa so Brailsford in njegovi varovanci bolj vajeni odgovarjati na vprašanja o občutkih po zmagi kot po porazu.

Ritchie Porte je bil pred začetkom včerajšnje etape na drugem mestu v skupnem seštevku, ustrezal pa mu je tudi profil zaključnega vzpona na Chamrousse, ki je bil ekstremno dolg, naklon pa ni bil prehud. Vendar pa je Avstralec popustil že v začetnih kilometrih vzpona in si do vrha privozil ogromen zaostanek.

Šef ekipe Dave Brailsford je razložil dogajanje v etapi: "Ritchie se je zjutraj počutil zelo dobro, zato smo bili pred začetkom etape optimistični. Mislim, da se je 13. etape zelo veselil, saj mu je bil profil pisan na kožo. Prav zato takšnih težav Ritchieja res nismo pričakovali."

"Vedeli smo, da bo po prvem prostem dnevu v Franciji pritisnila vročina, vendar pa so bile razmere za vse enake. Ritchie nima prevelikih problemov s prenašanjem vročine, mislim pa da ga je zdelal prehod iz mraza na ekstremne temperature, ki so se povzpele tudi nad 40 stopinj Celzija. Vendar pa ne iščemo izgovorov, danes enostavno ni bil naš dan. Ritchie je razočaran, tudi mi smo razočarani, vendar ga še vedno povsem podpiramo."

Porte po etapi ni bil preveč zgovoren: "To je bil eden tistih dni, ko ti gre vse narobe. Res škoda, da se mi je slab dan pripetil prav na tako težki etapi. Najbolj mi je žal mojih ekipnih kolegov, ki so mi vsak dan izvrstno pomagali in me reševali iz težav. Vendar pa, če se je slab dan zgodil meni, se lahko tudi komu drugemu. Borili se bomo do konca."

Sky je tako po odstopu Froomea in težavah Portea ostal brez kandidata za najvišja mesta v skupnem seštevku, do konca Toura se bodo potegovali le še za etapne zmage. Eden tistih, ki bi lahko dobili priložnost za pobeg, je Španec Mikel Nieve.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ