Brailsford: Tour v VB začeti s Froomom in Wigginsom!

Brailsford: Tour v VB začeti s Froomom in Wigginsom!
24.07.2013 AVTOR: D. Z.
Naslednje leto se bo dirka po Franciji začela bo v Yorkshiru. Glavni menedžer Skya Dave Brailsford pa je zdaj že poudaril, da si na startu v ekipi želi videti tako Christopherja Frooma kot Bradleyja Wigginsa.
Velika Britanija bo gostila start Toura
Že dlje časa je znano, da bo Velika Britanija gostila začetne etape dirke po Franciji leta 2014. Znameniti Tour de France, že 101. v zgodovini, se bo začel v Leedsu. Prva etapa bo kolesarje popeljala od Leedsa do Harrogata.

Druga etapa pa bo potekala od Yorka do Sheffielda. Tretja in obenem tudi zadnja etapa na otoku se bo začela pred univerzo v Cambridgu, končala pa v Londonu. Velika Britanija bo start Toura gostila prvič po letu 2007, ko je bil na sporedu najprej prolog, potem pa še etapa do Canterburyja.

Želja? Na startu tako Wiggins kot Froome!
Britancem pa gre letos na roko tudi dejstvo, da so lani sploh prvič v zgodovini slavili zmagovalca na dirki po Franciji. Letos jim je ta uspeh uspelo ponoviti. Po lanski zmagi Bradleyja Wigginsa, se je letos veselil Christopher Froome. In glavni mož britanskega moštva Sky Dave Brailsford je zdaj potrdil, da si na startu leta 2014 želi videti oba kolesarja, pa čeprav se ne razumeta najbolje.

»To me ne zanima. Vsi se sprašujejo, če sta lahko prijatelja. Sam pa s tem ne izgubljam niti sekunde časa. Ljudje govorijo o tem, da je pomembno imeti ekipo s pravo harmonijo, ki se ujame. Po mojih izkušnjah. V to ne verjamem. V večini ekip, v katerih sem bil, še zdaleč niso bili tako enotni. To je okolje, kjer se vsi trudijo na polno, « je najprej dejal Brailsford, potem pa pojasnil:

»Potrebuješ skupni cilj. To je glavna razlika. Lahko imaš dva najboljša prijatelja, usklajeno ekipo, a če ne stojijo vsi stoodstotno za zastavljenimi cilji, potem uspeha ne bo. Vsi vse podredijo temu cilju in naredijo vse, kar se od njih pričakuje, da se cilje doseže. «

Smejali ste se mi, ko sem napovedal ...
Brailsford je še dodal, da je podaljšanje pogodbe s Christopherjem Froomom zgolj vprašanje časa in da zapletov pri tem ne pričakuje. Brailsford je še dodal, da je prepričan, a bo lahko Bradley Wiggins v prihodnosti kljub 33 letom še vedno lahko bil v ospredju na eni izmed največjih etapnih dirk:

»Mogoče. Videli bomo, kako se bo razpletla sezona. Ničesar nočem izključiti, mi smo tisti, ki mislimo pozitivno. Ko sem rekel, da si želimo v petih letih dobiti Tour de France, ste se vsi smejali. Če bi vam takrat rekel, da ga bomo dobili dvakrat zapored in to z dvema različnima kolesarjema, potem bi se posc … v hlače. «

Brailsford je še poudaril, da bo naslednje leto vsekakor velika čast, da bodo lahko prvo etapo na domačih tleh začeli z aktualnim zmagovalcem.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ