Brajkovič dirko po Madžarski končal na šestem mestu

Brajkovič dirko po Madžarski končal na šestem mestu
03.09.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Mario Stiehl

V senci dirke po Franciji je potekala tudi dirka prve kategorije po Madžarski z močno konkurenco, Jani Brajkovič pa jo je v dresu Adrie Mobil končal na 6. mestu.

Dirka po Madžarski (UCI 2.1) že nekaj let pridobiva na veljavi, naslednje leto si želijo narediti preskok v serijo Pro, že letos pa jim je uspelo privabiti pet ekip iz svetovne serije – Trek, Jumbo Vismo, Mitchelton Scott, CCC in Israel Start-Up Nation.

Prve štiri etape so bile v znamenju šprinterjev, Adria Mobil je na dirko prišla z Davidom Perom, Markom Kumpom in Gašperjem Katrašnikom, a jih je spremljala neverjetna smola, od šestih počenih zračnic v eni etapi do dveh zlomljenih koles v drugi. Mehanik Dejan Rifelj je imel veliko dela, v ekipi je bilo zaradi vseh padcev, ki so preprečili lov za visoko uvrstitvijo, precej smole, razpoloženje pa je v zadnji etapi popravil Jani Brajkovič.

Dolga je bila 190 kilometrov s 3200 metri višinske razlike, končala se je s 13 kilometrov dolgim vzponom prve kategorije. »Ekipa je opravila izjemno delo, najprej so me cel teden držali na varnem, da sem prihranil energijo za zadnjo etapo, nato so me v dobrem položaju pripeljali še pod zadnji vzpon. Tam je Kristjan Hočevar opravil izvrstno delo, se žrtvoval zame in me ščitil pred vetrom, v zadnjih treh kilometrih pa sem nato dirkal na polno. Po šestem mestu ostaja nekaj grenkega priokusa, imel sem noge za še boljši rezultat, a sem dobil potrditev, da po treh težkih sezonah še lahko dirkam s kolesarji iz svetovne serije, kar bo zelo pomembno za samozavest. Res hvala ekipi, da so mi to omogočili,« je razplet dirke komentiral Jani Brajkovič.

Zadovoljen je bil tudi športni direktor Branko Filip, a je opozoril na zelo nevarno dirkanje: »Premor zaradi koronavirusa je vsem samo škodil, kaj takšnega v svoji karieri še nisem videl, toliko padcev v vsaki etapi ni normalno. Vsi so nervozni in si želijo dober rezultat, potem pa pride do tega, da smo v vsaki etapi na tleh. Sem pa zadovoljen z Janijevim rezultatom, gremo optimistično v naslednje dirke.«

Dirko po Madžarski je dobil domačin Attila Valter, Brajkovič je bil 6., drugi najboljši Slovenec Hočevar pa 17. Adria Mobil je dirko v razvrstitvi ekip končala na visokem 7. mestu med 20 ekipami, ki so tekmovale na Madžarskem v minulih petih dneh. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ