Brajkovič in Pibernik začenjata ob zvezdnikih v Argentini

Brajkovič in Pibernik začenjata ob zvezdnikih v Argentini
18.01.2015 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič in Luka Pibernik sta na uradni startni listi dirke po Argentini, ki se začne 19. januarja. Nastopajo številni zvezdniki.

DIRKA PO ARGENTINI, ETAPE
19.1, 1. etapa: San Luis - Villa Mercedes, 186,8 km
20.1, 2. etapa: La Punta - Mirador de Potrero, 185,3 km
21.1, 3. etapa: Concaran - Juana Koslay, 176,3 km
22.1, 4. etapa: Villa Dolores - Alto El Amago, 142,5 km
23.1, 5. etapa: San Luis - San Luis (posamični kronometer), 17,4 km
24.1, 6. etapa: Achiras - Filo Sierras Comechingones, 117,5 km
25.1, 7. etapa: San Luis - San Luis, 122,4 km

World Tour sezona se že po tradiciji v teh dneh začenja v Avstraliji na dirki Tour Down Under. Tisti kolesarji, ki si želijo nekoliko mirnejšega, vseeno pa tekmovalnega začetka, pa raje izberejo dirko po Argentini. Gre za etapno dirko prve kategorije, ki jo organizira eden izmed najbolj prepoznavnih kolesarskih menedžerjev Giovanni Lombardi, ki ima pod svojim okriljem take zvezdnike, kot je Peter Sagan …

In tudi Lombardi poskrbi, da se na »njegovi « dirki, začela se bo 19. januarja, pojavijo številna znana imena. Tudi letos se bodo. Lansko zmago bo branil Nairo Quintana, ki bo ob sebi imel tudi mlajšega brata Dayerja. Za AG2R La Mondiale bo vozil Carlos Betancur. Močno zasedbo bo imela tudi ekipa Etixx Quick Step, saj bo sezono na tej dirki začel svetovni prvak Michal Kwiatkowski, pripeljali pa so tudi sprinterja Marka Cavendisha.

Europcar se bo predstavil s Thomasom Voecklerjem, Katjuša pa z Danielom Morenom. Omenimo še Thomasa Danielsona in Joeja Dombrowskega iz Cannondale Garmina. Sicer pa bo na startu kar šest ekip z licenco World Tour. To so Etixx Quick Step, Movistar, AG2R La Mondiale, Lampre Merida, Cannondale Garmin in Katjuša. Na startni listi sta tudi dva Slovenca. Za Lampre Merido bo krstno dirko odpeljal Luka Pibernik. Prvič bo na tekmovanju barve ekipe UnitedHealtcare zastopal Jani Brajkovič.

Sicer pa dirka še zdaleč ne bo lahka. Govorimo o sedmih etapah. Prav vse bodo še kako razgibane. Kolesarji se bodo soočili tudi s posamičnim kronometrom. Dirka se bo začela in končala v San Luisu. Že druga etapa se bo končala s ciljnim vzponom na Mirador del Potrero, ki leži na 1270 metrih nadmorske višine.Tudi naslednji dan bo zaključek zahteven, z vzponom do Juane Koslaya. V četrti etapi bodo morali kolesarji premagati izjemno zahteven vzpon.

Cilj dobrih 140 kilometrov dolge preizkušnje bo na vrhu vzpona Alto del Amago. Kolesarji se bodo povzpeli na kar 1710 metrov nadmorske višine, vzpenjali pa se bodo več kot deset kilometrov. Sledil bo 17,4 km dolg posamični kronometer. Šesta etapa bo spet gorska. Spet bo tudi cilj na vrhu vzpona. Tokrat po zgolj 117 kilometrih. Kolesarji pa bodo prečkali višino dva tisoč metrov. Filo Sierras Comechingones namreč leži na 2140 metrih nadmorske višine. V zadnji etapi bodo priložnost iskali tudi sprinterji.

Predstavitev etap

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ