Brajkovič opravil svoje delo in pomagal do zmage

Brajkovič opravil svoje delo in pomagal do zmage
15.06.2012 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič je brez dvoma eden izmed največjih favoritov za zmago na dirki po Sloveniji. Vendar ga čaka še težko delo, prvi dan pa je z odliko opravil tudi vlogo pomočnika.
Na zadnji vzpon, kjer je prišlo do največje selekcije se je vozil povsem v ospredju in zdelo se je, kot da imata z Diegom Ulissijem največ moči. Vendar ta etapa Brajkoviču ni bila pisana na kožo. To je bilo jasno že pred startom. Zato se je Jani tokrat prelevil v pomočnika Simoneju Ponziju. Italijan je na koncu dobil etapo, v cilju pa se Brajkoviču ni pozabil zahvaliti za izjemno dobro opravljeno delo.

"Bilo je samoumevno. Po klancu smo ostali trije kolesarji in Kevin Seeldrayers je narekoval tempo. Sam sem počival v ozadju, na koncu pa sem poskušal narediti čim več. Naredil sem to, kar sem lahko, saj za sprint nisem ravno specialist oziroma si ne upam preveč tvegati. Naredil sem vse in na srečo smo zmagali," je povedal na koncu zadovoljni Brajkovič, ki se dobro zaveda, da njegove etape šele prihajajo.

Zato mu tokrat ni bilo težko pomagati: "Ponzija sem pred zadnjima dvema ovinkoma poskušal pripeljati čim bolj v ospredje. Nekaj dela sem naredil, ampak prav velikih koristi oziroma zaslug si za njegovo zmago ne morem pripisati." Jutri pa Brajkoviča čaka prav posebna etapa. Začela se bo v Kočevju, po skoraj 180 kilometrih dirkanja pa se bo končala v za Brajkoviča domači Metliki.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ