Brajkovič: Moram biti zadovoljen!

Brajkovič: Moram biti zadovoljen!
23.07.2012 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič je po prihodu na Elizejske poljane priznal, da je z doseženim devetim mestom nadvse zadovoljen: "Končno je to en dokaz, da lahko dirkam tritedenske dirke na generalno uvrstitev."
"Mislim, da moram biti zadovoljen. Pred Tourom sem napovedoval, da bi rad bil med deseterico, ka mi je tudi uspelo, čeprav sem imel v teh treh tednih veliko smole. Padel sem v tretji etapi, pa še v petek. V šesti etapi sem po nepotrebnem izgubil čas. Brez vsega tega bi končal više, vendar sem sam s predstavo zadovoljen in si nimam kaj očitati," je priznal Jani Brajkovič.

Kolesar Astane je tako na dirki po Franciji izenačil dosežek Tadeja Valjavca. Za razliko od lanskega Toura je tokrat kljub težavam preživel prvi teden: "Prvi teden je zagotovo najbolj naporen. Etape so večinoma ravninske Ceste so ozke, stres je velik. V drugem tednu se dirka začne razpletati. Takrat se že vidi nekatre uvrstitve in moč kolesarjev. Vidi se, kdo je kje in zato je v glavnini mogoče nekoliko manj nervoze."

Brajkovič se je kljub vsemu večkrat znašel na tleh, zaradi padcev pa je izgubil tudi ogromno časa: "Tisti trenutki nezbranosti. Oziroma nesrečni trenutki, kjer lahko padeš. Meni se je na žalost to zgodilo pred kronometrom, tako da tudi kronometra nisem mogel dobro odpeljati. Ampak, po drugi strani sem imel srečo, da si nisem nič zlomil in da sem lahko končal dirko."

Med drugim si je dan pred odločilnim kronometrom pri padcu poškodoval tudi komolec, ki ga je kasneje v vožnji na čas zelo oviral, saj ni mogel kolesariti v tisti idealni poziciji na kolesu: "Poznalo se je, saj sem moral na silo vrteti pedale. Sicer nočem govoriti o tem, kaj bi bilo, če bi ... Vendar, če pred kronometrom ne bi padel, bi dirko končal vsaj na osmem mestu."

Tako pa je bil deveti, kar je še vedno izvrsten rezultat. S tem se strinja tudi Brajkovič, ki je tako dokazal, da njegovo telo lahko zdrži tudi tritedenske napore: "Predvsem sem to dokazal sam sebi, pa tudi številnim drugim, ki so menili, da nisem kolesar za največje dirke. Upam, da sem jim zaprl usta. To mi pomeni več kot zmaga na Dauphineju."

A Brajkovič se je ozrl tudi v prihodnost. Zdaj ve, da se lahko z najboljšimi bori tudi na najtežji, najprestižnejši dirki na svetu. Tu si želi še kdaj nastopiti in poseči še više, mogoče celo med najboljše: "Možnosti, da bi zmagal so zelo majhne. Precej večje pa so, da bi prišel med najboljše tri. Če bi le na dirko prišel v nekoliko boljši formi in z odlično ekipo. Poleg tega bi se mi moralo vse poklopiti."

Brez dvoma bi mu to uspelo na dirki, ki je za tak tip kolesarja, kot je on, najpomembnejša: "Dirka po franciji je za kolesarja mojega tipa vrhunec kariere. Največja, najtežja in najprestižnejša dirka. Zame osebno je to največ, kar lahko dosežeš kot kot kolesar."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
FAUSTO 23.07.2012 15:28

Tale Tour ga je res spremenil na bolje! Izjave na mestu!

Belov1717 23.07.2012 16:43

Super uvrstitev! V naslednjih letih pa še višje!

(Pa upajmo z malo več sreče)

 

"The greater danger for most of us is not that our aim is too high and we miss it, but that it is too low and we hit it."

~ Michelangelo

kuki12 23.07.2012 17:27

Vsi ljubitelji kolesarstva podpiramo vse slovenske uspehe, pa ni pomembno kdo jih doseže. Kolesarji vemo, koliko truda je potrebno vložiti v navaden vaški maraton, Brajko kapo dol, seveda pa tudi Korenu, ki je opravil ogromno garaškega dela. Edina slabost je, da nas je prikoval pred TV-je in kravžljal živčke. Na mnoge slovenske kolesarske uspehe. Čestitam!!!!! 

popay 23.07.2012 20:56

Res je Fausto!

GoGinJo 23.07.2012 21:32

Moram priznati, da me je Jani na tem Touru navdušil, tako z svojo vožnjo kot z izjavami smeh ja pa še nekaj je, moja naslednja očala bodo zagotovo Oakley, tako kolesarska kot ta za prosti čas kaže jezik hhmmm, rahlo že vleče na JaniManijo zlati kljun
 

FAUSTO 23.07.2012 22:17

Samo ne bela prosim te! Bl pedrskih očal kot so bela ne najdeš!! Tle je belokranjc dobu že en minus...:) Pa tale kapa!! Maaaaarija.....

Belokranc bi mogu zdej naštimat brke...lej prvi na Touru ma spektakularne zalisce...deveti pač močne brke!! Moj predlog....čist tko...

gijoto 23.07.2012 22:43
@FAUSTO:

Samo ne bela prosim te! Bl pedrskih očal kot so bela ne najdeš!! Tle je belokranjc dobu že en minus...:) Pa tale kapa!! Maaaaarija.....

Belokranc bi mogu zdej naštimat brke...lej prvi na Touru ma spektakularne zalisce...deveti pač močne brke!! Moj predlog....čist tko...

 

hehe

bluesky 23.07.2012 23:01
@FAUSTO:

Samo ne bela prosim te! Bl pedrskih očal kot so bela ne najdeš!! Tle je belokranjc dobu že en minus...:) Pa tale kapa!! Maaaaarija.....

Belokranc bi mogu zdej naštimat brke...lej prvi na Touru ma spektakularne zalisce...deveti pač močne brke!! Moj predlog....čist tko...

Raje bela očala, kot črne nogavice do kolen

andrej74 23.07.2012 23:27greenobles.com/hulk-hogan.html

Takole nekako naj bi izgledal, ko bo zmagoval šprinte.smeh

PODGURC 24.07.2012 01:28

kar te ne zruši Jani, te ojača,. . . le tako naprej,. .  . .drugo leto pa u 5, nimaš kejmežik


mežikmežikmežikGO   JANI   GOmežikmežikmežik

GoGinJo 24.07.2012 07:56

Ko sem bil še otrok sem večkra slišal, da je komu pripomnil opazko, da je pedersko.... presenečen prišla je iz ust otroka, ki je ves teden hodil v šolo oblečen v ista oblačila jok pred nekaj tedni sem ga po dolgem času srečal, imej je močne zalisce in črne nogavice smeh  sprehajal se je po parku z "prijateljem" držoč ga za roko zapečateno

Poss 24.07.2012 08:15

Sem včeraj imel že post napisan, da kolk grozne so te od Astane "baretka" kapice, pa sm se zadržal in ga pobrisal, ker sem mislil, da bom edini :P Očitno nisem edini :)

FAUSTO 24.07.2012 08:31

Kaj pa lohka pričakujemo od kazahstancev? Italijanske mode že ne:) Ampak bela očala res niso za desce...no, ampak zravn obritih nog kr pašejo:)

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ