Brajkovič: "Upam, da bom spredaj, tega si pa ne upam trditi"

Brajkovič: "Upam, da bom spredaj, tega si pa ne upam trditi"
16.06.2012 AVTOR: D. Z.
"Upam, da bom na vrhu Soriške planine z najboljšimi," je med drugim po etapi do Metlike dejal Jani Brajkovič. Največji domači adut za končno zmago na dirki po Sloveniji.
Z najboljšimi zdržati do vrha Soriške planine
"Upam, da bom na vrhu Soriške planine z najboljšimi. Upam, da bo to manjša skupina kolesarjev in da bomo lahko potem do cilja skupaj prikolesarili z vidnejšo razliko. Tako, da bom potem v nedeljo moral samo še opraviti svoje," je svoje želje pred tretjo, kraljevsko etapo na dirki po Sloveniji izrazil Jani Brajkovič.

Vendar je kolesar Astane obenem priznal, da se bo moralo veliko stvari iziti, če bo hotel, da pride do tega: "To bi bil idealen scenarij, ampak sigurno bo veliko napadov. Jaz upam, da bom lahko spredaj, tega si pa ne upam trditi." Brajkovič je s potekom prvih dveh etap na dirki po Sloveniji lahko zadovoljen. V preizkušnji do zanj domače Metlike, kjer ga je prišlo vzpodbujati kar lepo število domačinov, je videl, da se njegova forma stopnjuje.

Dober tudi na kratkih, strmih klancih
"Jaz sem pripravljen, kolikor sem lahko. Bom videl, kako dobri so ostali. Tokrat se je pokazalo, da sem kar dober tudi na teh klancih, ki mi ne ustrezajo, saj so kratki in strmi. Upam, da bom jutri lahko pokazal še boljšo formo, ker mi dolgi klanci ustrezajo, tako da bi dan lahko zaključili z dobrim rezultatom," je dodal Jani.

Sicer pa se bodo morali kolesarji v sobotni etapi spopasti s kar 219 kilometri. Od tega se bodo morali povzpeti kar na tri vzpone prve kategorije. Najprej na skoraj 1300 metrov visoko Soriško planino. Vrh tega klanca bo na 96 kilometru. Sledil bo spust, nekaj kilometrov ravnine in stopničast vzpon na Pokljuko. Takoj nato se bodo kolesarji spet spustili.

A tokrat ne bodo imeli več časa za počitek, saj bo takoj zatem sledil nov vzpon. Še enkrat se bodo podali na Soriško planino. Tokrat iz druge, predvsem v zaključku precej težje smeri. Tokrat pa se etapa ne bo končala na vrhu vzpona. Sledil bo spust in dolga ravnina vse do Škofje Loke, kjer se bo kraljevska etapa tudi končala.

Ulissi nad traso ni navdušen
Tak potek dirke vsekakor ne ustreza lanskemu zmagovalcu Diegu Ulissiju, ki bi raje videl, da bi se etapa končala na vrhu vzpona, predvsem pa, da zadnji dan ne bi bilo posamičnega kronometra.

"Prihajam z dirke po Italiji. Po Giru sem šel na višinske priprave, saj se želim dobro pripraviti na državno prvenstvo. Zato menim, da trenutno še nisem ravno najboljši. Vendar sem s tem tretjim mestom zadovoljen in prav to mesto mi daje upanje pred sobotno etapo. Dal bom vse od sebe," je takoj po koncu druge etape dejal Ulissi, vendar obenem priznal:

"Trasa je precej drugačna kot je bila lanska. Letos bo zadnji dan na sporedu kronometer, kjer bodo specialisti za to disciplino favoriti. V soboto bom poskušal biti v ospredju in se še povzpeti v skupnem seštevku, potem pa bomo videli."

Ponzi brani majico
Majico bo branil Brajkovičev klubski kolega Simone Ponzi, ki pa se tudi sam zaveda, da ga čaka še kako težka, če ne celo nemogoča naloga: "Jutri bom majico težko zadržal, saj mi na klanec ne bo lahko. Vendar bom dal vse od sebe."

A favoritov, če že ne za končno zmago, vsaj za zmago v etapi je ogromno. Nikakor ne smemo pozabiti na kolesarje, kot so Domenico Pozzovivo, Kristjan Koren, Radoslav Rogina, Tomaž Nose, Jure Golčer ...
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ