Brajkovičeva ekipa želi na Giro, Tour ali Vuelto

Brajkovičeva ekipa želi na Giro, Tour ali Vuelto
25.11.2014 AVTOR: D. Z.
Iz moštva UnitedHealthcare so sporočili, da so zaprosili za posebna povabila na vse tri tritedenske dirke. Torej Giro, Tour in Vuelta.

Pri moštvu UnitedHealthcare si v naslednji sezoni močno želijo prejeti t. i. Wild card na vsaj eno izmed treh tritedenskih dirk. Kandidirajo pa na vseh treh. »Izpolnili smo prijavo za Giro, Tour in Vuelto. Veseli bomo s povabilom na katerokoli izmed teh dirk. Do zdaj še nismo nastopili na nobeni od teh in to je pomemben cilj, zato bomo navdušeni nad povabilom na katerokoli izmed teh dirk, « je za cyclingnews.com priznal glavni menedžer ekipe Mike Tamayo.

V članku kot glavnega kolesarja za visoka mesta v skupnem seštevku omenjajo prav Janija Brajkoviča, ki bo v sezoni 2015 okrepil ekipo. »Mislim, da je vsekakor kolesar, ki se na tritedenski dirki lahko uvrsti med najboljših deset v skupnem seštevku. Je zelo motiviran, razkril pa nam je nekaj jasnih ciljev, ki jih želi doseči. Je lahko med najboljšimi na tritedenski dirki? Seveda. Izmed vseh naših kolesarjev je najizkušenejši in ima tudi najboljši dosežek s tritedenske dirke, « je pojasnil Tamayo. Spomnimo. Jani Brajkovič je leta 2012 Tour de France končal na devetem mestu.

Sicer pa so letos kolesarji ameriškega moštva že nastopali na nekaterih enodnevnih dirkah World Toura, kot so Milano-Sanremo, Pariz-Roubaix, E3 Harelbeke in Valonska puščica. Na teh dirkah želijo nastopati tudi prihodnje leto. A morajo, kot ekipa s Prokontinentalno licenco, prejeti posebna povabila. »Formalno povabil še nismo prejeli, a pri organizatorjih dirk, na katerih smo letos nastopili, smo dobili pozitivne znake. Naš cilj na World Tour dirkah je bil, da pokažemo, da lahko dirkamo napadalno. Nismo hoteli biti samo turisti. Udeleževali smo se dolgih pobegov in naslednje leto hočemo spet napadati. Vendar pa hočemo doseči tudi rezultate med najboljših deset. Tu računamo na kolesarje, kot so Riejnen, Brajkovič, Canola in Ratto, « je še dodal Tamayo.

Ena izmed dirk, na katero so bili povabljeni, je dirka ekstra kategorije Criterium International. Etapna dirka, sestavljena iz treh etap, ki jo organizira agencija ASO, torej agencija, ki je zadolžena tudi za organizacijo dirke po Franciji. To pa je lahko tudi zelo dober znak, da ekipo pri agenciji ASO jemljejo še kako resno. »Z njimi smo opravili ploden sestanek in nastopanja na dirki se že veselimo. Želimo se dokazati. Brajkovič je tam že dirkal in to bo eden izmed prvih ciljev naslednje sezone, « je še priznal Tamayo. Obenem je poudaril, da je za ameriško ekipo na evropskih dikrah težko pridobiti kakršnokoli posebno povabilo, saj so organizatorji pri podeljevanju teh povabil, ki jih je za vsako dirko na voljo zares malo, bolj naklonjeni domačim ekipam.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ