Brajkovičevo vprašanje za milijon dolarjev

Brajkovičevo vprašanje za milijon dolarjev
18.06.2012 AVTOR: D. Z.
Jani Brajkovič je sicer dobil dirko po Sloveniji, v soboto pokazal izjemno pripravljenost, a z nedeljskim kronometrom tudi sam ni bil zadovoljen.
Občutki kdaj tudi varajo
"Pred kronometrom sem se počutil dobro, vendar občutki kdaj očitno tudi varajo in na koncu je šlo zelo na tesno," je najprej dejal Brajkovič, ki pa si je vseeno privozil deset sekund prednosti. To je bilo dovolj, saj je potreboval zgolj štiri: "Mogoče bi bilo boljše, če bi imel na voljo kakšen vmesni čas. Tega na žalost ni bilo, ampak to ne more biti razlog za slabši rezultat."

Pojavilo se je torej razumljivo vprašanje. Zakaj je prišlo do tega, da v vožnji na čas preprosto ni mogel razviti tiste prave hitrosti? "To je vprašanje za milijon dolarjev. Pojma nimam," se je glasil pošten, odkrit in jasen odgovor. A Brajkoviču v teh dneh ni bilo lahko. Razloge za slabšo predstavo bi lahko iskali marsikje, mogoče tudi v trasi kronometra. Ta je bil za take kolesarje, kot je Brajkovič, precej krajši kot običajno. Obenem pa je bil bolj ali manj ravninski.

"V preteklosti sem znal tudi ravne kronometre dobro odpeljati. Zato za to slabo predstavo ni kriva trasa. Je pa res, da mi povsem ravninski kronometri ne ustrezajo tako kot mi razgibani. Če pogledam je bila povprečna moč kar velika, vendar rezultat ni bil tako dober," je še priznal Brajkovič.

Zgolj 'pilil' formo za Tour
Brajkovič se je uspešno soočil tudi s pritiskom medijev, navijačev ... Ta je bil ogromen, čeprav je bil Belokranjec že pred začetkom dirke jasen, da na domačo dirko ni prišel po zmago:

"Že v začetku sem rekel, da ne prihajam po zmago, ampak, da prihajam 'piliti' formo za Tour. Pred startom sem rekel, da bi rad čim bolje dirkal, v medijih pa so se potem pojavljale različne stvari. Na srečo se je potem vse tako izteklo, da sem zmagal dirko. Priložnost se mi je ponudila in jaz sem jo izkoristil."

Vrhunsko organizirana dirka
Prav take priložnosti bo moral do zadnje malenkosti izkoriščati tudi na bližajoči se dirki po Franciji. Njegovemu cilju sezone. A do tja je še nekaj dni, ki jih bo lahko namenil tudi počitku. "Noge so zdaj utrujene. Zdaj bom dva dni počival, potem pa me čaka še nekaj treninga, državno prvenstvo in še počitek pred Tourom," je še dodal Brajkovič, ki je bil nad organizacijo dirke navdušen.

Očitno so organizatorji povsem zadovoljili njegova pričakovanja: "Organizacija dirke je bila vrhunska. Če primerjam dirke iste kategorije ali višje v Italiji ali Franciji ... Sem zelo vesel, da smo imeli dobre hotele, kratke transferje, lepe etape, lepo vreme. Moram reč, da so se organizatorji res izkazali."
Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ