Brandon Semenuk junak Red Bull Rampage 2016, oglejte si najboljše vožnje

Brandon Semenuk junak Red Bull Rampage 2016, oglejte si najboljše vožnje
19.10.2016 AVTOR: Matej Zalar
Ob koncu sezone je vedno na sporedu Red Bull Rampage, ki z atraktivno, a zelo zahtevno progo ponuja pravi poligon za najboljše freeride. Letos je žirijo (spet) najbolj prepričal Brandon Semenuk.

Red Bull Rampage 2016, rezultati:

1. Brandon Semenuk
2. Antoine Bizet
3. Carson Storch
4. Kurt Sorge
5. Kyle Strait

 

Najboljši trik: Carson Storch, 360 drop

Izbor gledalcev: Brandon Semenuk

Kelly McGarry Spirit Award: Conor Macfarlane

Velika gora v Whistlerju v Utahu je pravšnje prizorišče za najtežjo, najbolj atraktivno in najbolj ekskluzivno tekmo svetovne freeride kolesarske smetane. Tokrat se je na prizorišču zbralo 21 kolesarjev, ki so najprej opravili s treningi, nato pa še z vožnjami, ki so štele za končne rezultate. Ocenjevala jih je žirija, sestavljena iz samih izkušenih trenutnih in nekdanjih freeride kolesarjev, ki resnično vedo, kaj vse je potrebno za uspešno skakanje po vrtoglavih dropih in ozkih skalnatih poteh.

Najbolj jih je navdušil Brandon Semenuk, ki je na Rampageu prvič zmagal že leta 2009, ko je imel le 17 let. Od takrat naprej izjemno zavzeti Semenuk postavlja kolesarske standarde in skrbi, da se vsako leto izboljšuje tudi konkurenca okrog njega. Tako je dve leti nazaj osvojil tretje mesto na Rampageu in zmago v skupnem seštevku FMB World Toura, letos pa se je zavihtel na vrh tudi na Rampageu.

Na drugo mesto se je uvrstil Francoz Antoine Bizet, ki je lani poskrbel za dih jemajočo vožnjo. Najprej je v zraku obrnil dvojni backflip in poskrbel za zgodovinski skok v (zelo bogati) preteklosti voženj na Rampageu, a mu je zmago odnesel padec tik pred koncem proge. Letos se je Francoz vrnil z malo manj atraktivno, a zato nekoliko bolj zanesljivo vožnjo, ki je na koncu zadostovala za drugo mesto.

Na najnižji stopnički se je znašel Brandon Storch iz Oregona, ki je na Rampage prišel šele drugič. Čeprav mu še manjka nekaj izkušenj, pa mu zagotovo ne manjka poguma, kar je ponovno dokazal tudi letos. Izvedel je popoln 360 mega-drop v stilu legendarnega Camerona Zinka, in če bo v prihodnosti privzel še nekaj kreativnosti Brandona Semenuka, potem je le še vprašanje časa, kdaj bo stal tudi na najvišji stopnički Red Bull Rampagea.

Omenimo le še vožnjo četrtouvrščenega Kurta Sorgeja, prvaka v letih 2012 in 2015. Ponovno je vozil izjemno hitro, a pri skokih ni bil dovolj izviren, da bi ga žirija še drugo leto zapored postavila na vrh. Posnetek njegove lanske zmagovalne vožnje si prav tako zagotovo splača ogledati.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ