Branko Filip se vrača v Adrio Mobil

Branko Filip se vrača v Adrio Mobil
09.11.2018 AVTOR: DZ

Branko Filip bo v naslednji sezoni športni direktor članske ekipe Adria Mobil. Nasledil bo Srečka Glivarja.

Branko Filip je bil najprej nadvse uspešen kolesar, ki je leta 1998 dobil dirko po Sloveniji. Potem je postal državni prvak v vožnji na čas. Odšel je v tujino, potem pa se je vrnil v ekipo Perutnina Ptuj Krka Telekom. Po karieri se je najprej ukvarjal s trenerstvom. Bil je športni direktor v različnih ekipah. Nazadnje v Turčiji. Zdaj pa se vrača.

“Zdaj se vračam v Novo mesto, kjer bo ena izmed prioritet razvoj domačih mladih kolesarjev - želim si izpopolniti kolesarje, da bodo rezultatsko zanimivi za ekipe svetovnega razreda. Ekipa Adria Mobil mora biti v vrhu evropskega kontinentalnega razreda in vodilna v regiji. Ogromen poudarek bom posvečal delovanju na velodromu z dolgoročno strategijo,” je v uradni izjavi za javnost dejal Filip. Obnovljeni velodrom bodo uradno otvorili 17. novembra. Kljub dolgoročnemu načrtu, pa je jasno, da bo že naslednja sezona zelo pomembna:

“Glavni tekmovalni cilj v naslednji sezoni bo vsekakor dirka Po Sloveniji, trenutno razmišljam, da se bolj osredotočimo na etapne uvrstitve. Kvaliteta kolesarjev na dirki Po Sloveniji je na najvišjem nivoju, zato bi se zadovoljil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke v etapi ter kolesarjem med prvo deseterico v generalnem seštevku. Naslednji teden se dobimo s kolesarji na spoznavnih pripravah, kjer se bomo pogovorili o strategiji in osebnih ciljih za naslednjo sezono. Ena izmed večjih sprememb bo, da bo ekipa opravila več skupnih treningov, večji poudarek bo na tehnično - taktičnih zaključkih s skupinskim sprintom ter vožnji na čas. Kolesarje, ki bodo naslednje leto zastopali člansko ekipo Adrie Mobil bomo predstavili v naslednjih dneh.”

Filip bo nasledil Srečka Glivarja, ki bo v klubu še deloval, a ne več s člansko ekipo. “Veseli nas, da mo sodelovanje za naslednjo sezono sklenili z Brankom Filipom, ki ima ogromno trenerskega znanja, poleg vsega pa je še vzgojen v domačem novomeškem klubu. S svojim trenerskim znanjem v sezoni 2019 prevzema ne samo člansko ekipo, ampak koordinira delo vseh selekcij v klubu. Pomemben del njegova dela bodo tudi treningi na obnovljenem velodromu,” je dodal direktor kluba Bogdan Fink.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ