Brata Izagirre zahtevala preveč, Terpstre si ni mogel privoščiti

Brata Izagirre zahtevala preveč, Terpstre si ni mogel privoščiti
18.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Brata Ion in Gorka Izagirre kariere očitno ne bosta nadaljevala v Bahrainu Meridi. Niki Terpstra pa ne v Quick Stepu.

Ion in Gorka Izagirre sta v tej sezoni nastopala za moštvo Bahrain Merida, očitno pa v tej ekipi kariere ne bosta nadaljevala. Sicer sta na krajših etapnih dirkah zelo uspešna, a očitno se je vse zataknilo pri denarju. “Škoda, da bomo izgubili brata Izagirre. Sicer pa smo našli dobre zamenjave v Rohanu Dennisu, Damianu Carusu in Dylanu Teunsu. Z bratoma je res lepo sodelovati. Trdo delata, vedno sta dobro pripravljena in konsistentna, vendar pa ne zmagujeta prav veliko. Cena, ki jo je postavil njun agent pa je bila po mojem mnenju glede na vrednost previsoka,” je dejal Brent Copeland.

Zdaj se govori, da naj bi brata podpisala pogodbi z moštvom UAE Team Emirates, a nič še ni uradno. Uradno je tudi, da 34-letni Niki Terpstra, mojster za enodnevne klasike, kot sta dirka po Flandriji in predvsem Pariz-Roubaix, po osmih sezonah zapušča Quick Step Floors. V naslednji sezoni bo član moštva Direct Energie. Glavni menedžer belgijske letos po številu zmag najuspešnejše ekipe Patrick Lefevre je priznal, da: “Ne gre za to, da mu nisem želel plačati, vendar pa preprosto nimam denarja. Ima novo hišo, dva otroka, krasno družino. Ne morem mu zameriti, pa čeprav je zame kar boleče.”

Sicer pa Lefevreju v vseh the letih trgovanje zares uspeva. Lani se je odpovedal Mareclu Kittlu in Danielu Martinu, sta pa zato letos blestela Elia Viviani in Fernando Gaviria v sprintih, pa Gilbert, Terpstra, Alaphilippe, Jungels … na klasikah. Skupno so ekipi do zdaj priborili kar 54 zmag. Je pa res, da Lefevre za naslednjo sezono išče novega glavnega sponzorja. Quick Step bi prevzel vlogo drugega sponzorja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ