Brazilija: Peter Vesel dobil dirko, Uroš Breški 3.

Brazilija: Peter Vesel dobil dirko, Uroš Breški 3.
23.10.2017 AVTOR: D. Z.
Pa se je končala zahtevna etapna dirka za gorske kolesarje Brasil Ride. Peter Vesel je v svoji kategoriji skupaj s partnerjem zmagal, Uroš Breški tretji.

Najprej med najboljše. V odprti kategoriji sta zadnjo etapo dobila Henrique Avancini in Jiri Novak. Obenem sta se veselila tudi zmage v skupnem seštevku.

Drugo mesto je osvojila dvojica Casagrande/Rabensteiner, tretje pa Becking/Carstensen. Potem je tu kategorija masters, v kateri smo imeli Slovenci enega predstavnika. To je bil Uroš Breški, ki je moči združil s Cristianom Poberaijem. V tej kategoriji sta bila najboljša Bart Brentjens in Araao Azavedo. Druga je bila dvojica Fojtik/Norovtny, na tretjem mestu pa sta dirko končala Breški in Poberai.

In potem je tu še kategorija grand master. Peter Vesel in Pablo Rodriguez sta vodila od prve etape naprej. Bila sta prepričljivo najboljša, saj sta si na koncu privozila krepko več kot dve uri prednosti pred zasledovalci. Druga sta bila Navarro/Wilkins. "Presenetljivo dolg in naporen, na vseh vrstah podlage, ki ti pride na misel in z vzponi, ki kar kličejo po kletvicah. Zmaga skupaj s Pablom! V zrelih letih uresničujem sanje, ki jih nosim s seboj že od mladosti. Skupaj z BIKE Transalp in Cape Epic v mešani kategoriji, so to tri dirke velikega peterčka, ki mi jih je uspelo dobiti, " je Vesel zapisal na facebook strani.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ