Brda, kolesarska destinacija

Brda, kolesarska destinacija
06.11.2017 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Goriška brda se na turističnem zemljevidu predstavljajo s sloganom "spoznaj, okušaj, doživi". Razgledne točke, skrite kotičke in odlično kulinariko je tam najlepše odkrivati peš ali s kolesom.

V pripravi je bolj celostna predstavitev destinacije kolesarjem, pri tem jim bo v pomoč izpolnjena anketa.

Kolesarski del uradne briške ponudbe trenutno sestavlja deset izletov različnih zahtevnosti, ki so jih za lažjo prepoznavnost z izjemo enega poimenovali po sadežih. Opisi poti so opremljeni s podatki o zahtevnosti, dolžini in višinski razliki ter zemljevidom in višinskim grafom.

Ob pregledovanju spletne strani smo takoj pogrešili sledi GPS, ki znajo na razgibanih briških cestah biti še kako koristni, zato je treba zanje pobrskati drugod po internetu ali uporabiti običajen zemljevid.

Ob zadnjem obisku smo izbrali pot z imenom Sliva, ki kolesarja v 50 kilometrih in ob premaganih 770 višinskih metrih popelje iz Dobrovega skozi Števerjan, Rutarje in druge vasi nazaj v Dobrovo.

 

V pripravi je bolj celostna predstavitev destinacije kolesarjem, pri tem jim bo v pomoč izpolnjena anketa.

 

V Brda se bomo še vrnili

Brda so prepletena s številnimi cesticami, zato boste med vožnjo verjetno tudi sami že razmišljali o možnostih za prihodnjič. Če radi sedete tudi na gorsko kolo, lahko okusite Hruško, kjer pot zavije tudi na makadam in v gozd. Bolj zahtevna pa je kolesarska pot Sabotin, edina »nesadna « možnost, pri kateri lahko raziščete priljubljeni hrib nad Solkanom na več načinov. 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ