Brett Lancaster: Odlični hoteli, prijazni ljudje in lepo vreme! (foto)

Brett Lancaster: Odlični hoteli, prijazni ljudje in lepo vreme! (foto)
17.06.2013 AVTOR: D. Z.
"Na kockah sem zelo hiter. To je bila idealna situacija," je po zmagi v zadnji etapi dirke po Sloveniji povedal Brett Lancaster.
Orica GreenEdge prevladovala v sprintu
Zadnjo etapo na dirki po Sloveniji je zaznamovalo sončno vreme in visoke temperature. Zato ni nič čudnega, če so morali kolesarji vseskozi odhajati k spremljevalnim avtomobilom po vodo. A tako vreme je po pričakovanjih ustrezalo tistim, ki so tega vajeni. Govorimo seveda od kolesarji avstralskega moštva Orica GreenEdge.

Zaključne kilometre dirke so odpeljali izjemno dobro in v sprintu so zasedli tako prvo kot tretje mesto. Zmage se je veselil Brett Lancaster. "Letos vročine na dirkah nismo vajeni. Zato sem nekoliko trpel. Vendar prihajam iz Avstralije, zato je vročina zame vseeno dobra," je priznal Lancaster, medtem ko je potešil žejo in se pripravljal na podelitev.

Hiter na kockah
A ob pogovoru ni pozabil pohvaliti niti ekipe, predvsem za predstavo v samem zaključku dirke. "Opravila je izjemno delo. Za nami je bila vrsta. Ob prečkanju mostu so me pripeljali v odlični položaj, tako da sem lahko opravil moj sprint. Na kockah sem zelo hiter. To je bila idealna situacija, zato sem lahko vesel," je priznal Lancaster.

"Slišal sem, da je za mano prišlo do nekaterih padcev. Sam pa sem bil vseskozi na tretji, četrti poziciji. Za mano je potekal pravi boj." Lancaster je tako znal izkoristiti zaupanje klubskih kolegov. Odpeljana dirka po Italiji je njegovi pripravljenosti očitno še kako koristila.

Pohvalil dirko
"Matthew Goss je bil kapetan na Giru. Ko je odstopil, sem dobi priložnost. Tako sem že tam vadil sprinte. Tokrat sem fantom pred startom rekel, da mislim, da sem dober. Da hočem poskusiti. Zaupali so mi in opravili svoje delo. Po Giru sem kar precej treniral in v današnji etapi sem bil zares dobro pripravljen."

Ko smo Lancastra povprašali še po mnenju o dirki po Sloveniji, pa je zaključil: "Vreme je dobro, lepo. Nad tem se ne morem pritoževati. Hoteli so odlični, ljudje so prijazni. Za nas je dobro poskrbljeno. Dirka pa je resnično zelo težka."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ