Brez dogovora s Tinkoff Saxom! Adria Mobil brez Marka Kumpa v Katar

Brez dogovora s Tinkoff Saxom! Adria Mobil brez Marka Kumpa v Katar
11.12.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila bodo še drugo leto zapored sezono začeli zelo zgodaj. Že decembra, na dirki v Katarju. Tja pa ne odhaja nova pridobitev Marko Kump.

»Članska ekipa KK Adria Mobil se je tako kot lani odzvala vabilu Katarske kolesarske zveze in se bo prihodnji teden udeležila dirke Tour of Al Zubarah, « so zapisali na uradni spletni strani novomeškega kolesarskega kluba. Govorimo o štiridnevni dirki druge kategorije.

Lani jo je dobil Yousef Mohamed Mirza, Kristjan Fajt pa je bil tretji. Letos se bo dirka začela 17. decembra v Aspire centru v Dohi. Tam bo 3,9 km dolg posamični kronometer. Po trasi sodeč ne gre za zahtevno dirko, zato pa ključno vlogo odigra močan veter, zaradi katerega lahko pride do velikih razlik. Prva etapa bo dolga 120,1 km. Potekala bo med mestoma Madinat Al Kabaan in Dukhan.

Druga etapa bo dolga 116,8 km. Start in cilj bo gostilo mesto Madinat Al Shamal. Zadnja etapa bo dolga dobrih 120 kilometrov. Lekhwiya bo gostil start, dirka pa se bo končala v Al Zubarahu. Adria Mobil se v Katar odpravlja brez najhitrejšega kolesarja za zaključne sprinte Marka Kumpa. Razlog je v tem, da je Kump do konca decembra še član Tinkoff Saxa, šele s 1. januarjem pa bo lahko nastopal v dresu Adrie Mobila.

»Glede na program priprav je dirka za nas nekoliko prezgodaj, a priložnosti, ki se nam je ponudila vseeno nismo želeli izpustiti. Na dirko potujejo Radoslav Rogina, Primož Roglič, Klemen Štimulak, David Per in Domen Novak. Žal nam je, da se nismo mogli dogovoriti z ekipo Tinkoff Saxo. Član te ekipe je še vedno Marko Kump in bo za Adrio lahko vozil šele po novem letu, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila dejal trener Boštjan Mervar.

Lansko tretje mesto bo branil Primorec Fajt, ki tudi letos odhaja v Doho: »Na dirki odhajam bolje pripravljen kot lani, a rezultatsko nisem tako nastrojen. Želim predvsem uživati v lepem vremenu in opraviti nekaj kakovostnih kilometrov na toplem in morda doživeti še kakšno novo izkušnjo v življenju. Če pa bo kdo od nas dosegel še dober rezultat, pote bo ekspedicija popolna. «

Predvsem zato, ker vreme v zadnjem času kolesarjem ni bilo po godu in marsikomu manjka nekaj kilometrov. Tudi Klemnu Štimulaku: »V Katar odhajam z željo po dobrem treningu v toplem okolju. Za razliko od lani je bilo letos vreme doma pred dirko veliko slabše, posledično sem preživel manj časa na cestnem kolesu in to se bo sigurno poznalo pri končnem rezultatu. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ