Brez dvoma nekaj več

Brez dvoma nekaj več
14.06.2012 AVTOR: Miha Švigelj
Preizkusili smo, s kakšnimi kolesih profesionalci zmagujejo na največjih etapnih dirkah.

Pinarello Dogma 2 | 9.299 €, MAXISPORT, d.o.o. t 01 547 65 00, trgovina@maxisport.si, www.maxisport.si

SPECIFIKACIJA
Okvir: Pinarello Dogma2 karbon 60HM1K
Vilice: Onda karbon 60HM1k
Menjalnika: Campagnolo Suprer Record 11s
Gonilka: Campagnolo Super Record 50-34
Verižnik: Campagnolo Super Record 12-27
Prestavno-zavorne ročice: Campagnolo Super Record 11p
Sedežna opora: Most Dogma2
Opora krmila: Most Talon
Krmilo: Most Talon
Obročniki: Campagnolo Bora Ultra Two
Pnevmatike: Hutchinscon Carbon Comp (tubularji)
Pedala: Look Keo Blade Carbon Titanium Pinnarello
Teža: 900 g (okvir in vilice velikost 54)

Ko objektivno pogledamo, koliko truda in dela je potrebno, da nastane zares posebno kolo, in kakšna tehnologija stoji za vsem skupaj, postane (navidezno) visoka cena precej bolj realna. 

Kakor koli že obrnemo, so takšna kolesa v prvi vrsti namenjena profesionalcem, petičnežem in vsem, ki si lahko privoščijo tehnološke inovacije prihodnosti že danes.

Pri Dogmi lahko govorimo o popolni sinergiji tehnološkega napredka, visoke estetike in funkcionalnosti. Z malo pretiravanja lahko rečemo, da so pri Pinarellu na novo izumili že tako znano moderno kolo.

Zaradi asimetrične zasnove se že na prvi pogled precej razlikuje od množice konkurentov. Pod atraktivno podobo in sijočim lakom se skrivajo rezultati številnih računalniških simulacij in testiranj v vetrovniku. Z njihovo pomočjo so ugotovili, da se klasično zasnovan okvir pod obremenitvami deformira neenakomerno. Razloga za to sta postavitev pogonskega sklopa na

desni strani in seveda sila, s katero kolesar poganja kolo.
Ta lahko v nekaterih primerih predstavlja tudi dvakratnik njegove teže in zaradi same deformacije posledično prihaja do energijskih izgub. Za rešitev tega problema so z asimetrično zasnovo na najbolj obremenjenih predelih povečali volumen cevi in ga na manj obremenjenih zmanjšali. Postopek so ponovili tudi pri prednjih vilicah in tako ukrotili konstrukcijo. Debelina cevi je na vseh predelih okvirja ostala enaka, kar je omogočilo tudi nižjo končno težo okvirja. Za takšen podvig je v prvi vrsti treba imeti ustrezen material, s katerim so pri Pinarellu ponovno stopili korak v prihodnost.

Nanotehnologija
Za okvir so uporabili 60HM1K Nanoaloy karbonska vlakna, ki trenutno veljajo za najbolj trdoživa na tržišču. Od običajnih vlaken so močnejša celo za šestdeset odstotkov. Z njihovo uporabo so lahko zasnovali močnejšo konstrukcijo in pri izdelavi porabili manjšo količino materiala, kar je omogočilo dodaten prihranek pri teži.

S pomočjo nanotehnologije so okvirju povečali odpornost na zlome in poškodbe.
Med mrežo karbonskih vlaken so porazdeljeni nanodelci s prav posebno nalogo. Ob nenadnih udarcih in visokih obremenitvah "eksplodirajo" in zapolnijo morebitne mikrorazpoke, ki bi lahko privedle do poškodb notranjih struktur materiala. Pred nami je torej okvir, ki se lahko do določene mere popravi sam in ima daljšo življenjsko dobo od običajnih. S tehnologijo "EPS Wrinkle Free System" so dosegli popolnoma gladko površino notranjih sten okvirja. Za večjo aerodinamiko so pletenice zavor in prestav elegantno speljali v notranjost okvirja.

Dirkačev seznam želja
Kolo je bilo opremljeno s tekmovalnimi visokoprofilnimi obročniki Campagnolo Bora Ultra Two. V karbonskih pestih so nameščeni ležaji s keramičnimi kroglicami in posebnim jeklenim ohišjem. Namesto masti je uporabljen tankoslojni oljni nanos, ki naj bi zagotovil kar do devetkrat nižji kotalni upor, posebna zasnova naper in obroča pa lahko prenese tudi težje kolesarje.

Še posebej bodo navdušeni vsi, ki so predani italijanski tehniki. V tej izvedbi je kolo v celoti opremljeno z enajstredno opremo Campagnolo Super Record. Sistem Ergopower Ultrashift omogoča prestavljanje za tri stopnje navzgor in pet navzdol z enkratnim premikom ročice. Sedežna opora in krmilo z integrirano oporo Talon dopolnita odlične vozne lastnosti. Krmilo je del serijske opreme skupaj s pedali Look Keo Blade z lahko osjo iz titana ter karbonsko platformo. Za povrh priložijo lahke nosilce za bidone, ki so prav tako karbonski. Seveda si lahko kolo opremite povsem po lastnih željah, kjer je, jasno, meja le še nebo. Izbirate lahko med trinajstimi barvami ali pa pustite domišljiji prosto pot in si z sistemom My Dogma ustvarite zares sanjsko kolo. Okvir je na voljo v dvanajstih različnih velikostih, kar je v tem segmentu koles prava redkost.

Visoka poraba "goriva"
Vožnja je brezkompromisna, saj kolo iz kolesarja iztisne prav vsak razpoložljiv atom energije in ga pretvori v hitrost. Narejeno je za tri dolge tedne dirkanja, zato na kolesarja kljub togosti ne deluje tako uničujoče. Dogma nedvomno premika tehnološke meje in pomeni velik korak naprej v smislu evolucije kolesa. Vodljivost je ostra in natančna, vsak še tako droben dražljaj krmila se takoj prenese na cestišče.

To lahko v ciljnem sprintu pomeni tudi stopničko razlike. Dogmo bodo najbolj cenili profesionalni ali rekreativni kolesarji z jasno postavljenimi visokimi tekmovalnimi ambicijami in prefinjenim okusom. Namenjena je tistim, ki so ob iskanju zmagovalnega kolesa pozorni na vsak še tako majhen detajl in ob tekmovalni nastrojenosti premorejo tudi dobro mero čuta za estetiko in tehnologijo, pri tem pa jim vložena sredstva ne predstavljajo ovir.

Za rekreativne kolesarje z jasno postavljenimi visokimi tekmovalnimi ambicijami in prefinjenim okusom.


 

Značke: Cestno
Komentarji
pajzbar 14.06.2012 20:24

Test bi bil veliko bolj zanimiv, če bi pisali o kolesu, ki je večini cenovno dostopnejši.

 

Jastreb 14.06.2012 23:18

me prav zanima koliko je tak okvir v resnici boljši od konkurence, ali pa gre zgolj za marketinške poteze, kjer so razlike v okvirjih merljive samo z najbolj preciznimi inštrumenti, človeško telo pa sploh ni sposobno zaznati tako majhnih razlik.

Jastreb 14.06.2012 23:20

BTW: članek nima niti ene poštene slike okvirja, da bi si človek lahko pogledal kako zgleda. to sem opazil že pri več člankih.

LukecKukec 15.06.2012 08:39

Na tem forumu je kar nekaj ljudi, ki testirajo kolesa, ali pa so vozili malo morje le teh. Najbrž so pravi naslov za to vprašanje. Sicer pa me po eni strani malo moti, da se vedno daje vtis, da je nekdo dobil veliko denarja samo zato, da dela reklamo neki znamki oz. posameznemu kolesu. Če zadeva nebi delala tako kot treba, bi to najbrž že zvedeli. 

Rumbler 15.06.2012 08:44

To je reklama ne pa test kolesa...

 

 

Jastreb 15.06.2012 12:58

točno tako Rumbler, pravi test je v laboratoriju, kjer se tudi kaj izmeri na podlaki preizkusov in se pol da oceno. mislim, da človeško telo ni sposobno obremeniti okvirja do te mere, da bi opazili razliko med kolesom za 5 ali 10k eur.

Zajebanec 15.06.2012 13:44

če se že nekaj reklamira,potem vsaj ni treba zavajati...neodločen

 

to bi pa res rad videl...nasmeh

 

Teža: 900 g (okvir in vilice velikost 54)

 

fiti 15.06.2012 14:11

900 g za Pinarello Dogma 54 je znanstvena fantastika. 

 

Vsak, ki se vsaj malo spozna na opremo bo vedel, da je potrebno tovrstne prispevke jemati z rezervo. Gre pa vsekakor za podcenjevanje bralcev revije Bicikel in Bicikel.com foruma.

 

LukecKukec 15.06.2012 16:55
@Jastreb:

točno tako Rumbler, pravi test je v laboratoriju, kjer se tudi kaj izmeri na podlaki preizkusov in se pol da oceno. mislim, da človeško telo ni sposobno obremeniti okvirja do te mere, da bi opazili razliko med kolesom za 5 ali 10k eur.

Kolo je lahko v laboratoriju super, pa v resnici vseeno zanič.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ