Brez medalje in kaznovana, ker ni prišla na podelitev

Brez medalje in kaznovana, ker ni prišla na podelitev
02.08.2022 AVTOR: DZ

Ellesse Andrews je na igrah Commongwealtha v ekipnem zasledovanju osvojila srebrno medaljo. A na podelitev ni prišla in sledila je kazen.

V teh dneh potekajo igre Commonwealtha in do zanimivega dogodka je prišlo na podelitvi medalj najboljšim v kategoriji ekipno zasledovanje. Novozelandka je bila v ekipo uvrščena kot rezerva, saj je morala nadomestiti poškodovano Ally Wollaston.

Ker je vse moči usmerila v sprint, je svoje delo v ekipnem zasledovanju opravlia že po prvih dveh krogih, potem pa preostalim trem - to so bile Michaela Drummond, Emily Shearman in Bryony Botha - prepustila, da delo dokončajo. Kljub temu, da so bile oslabljene, so zasedle drugo mesto. Le Avstralke so jih premagale. Čeprav je dirko končala predčasno, bi morala tudi Andrewsova na podelitev, a je ni bilo.

Sledila je kazen. 200 švicarskih frankov in odvzem medalje. Očitno pa se s tam ni preveč obremenjevala. "Resnično sem vesela, da sem jim lahko pomagala, da so lahko nadaljevale z dirko. Vesela sem, da so lahko startale," je dejala in pojasnila, zakaj je ni bilo na podelitvi:

"Naša prioriteta je bil ekipni sprint in na oder nisem prišla, ker smo že morale na ogrevanje. Zato ne bom dobila medalje. A ostale tri so opravile večino dela, tako da sem ponosna, da sem jim pomagala do srebrne medalje." In, kako se je potolažila? V ekipnem in posamičnem sprintu je prišla do dveh zlatih medalj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ