Brez premirja v Franciji - nov brutalen dan pripadel Izagirreju

Brez premirja v Franciji - nov brutalen dan pripadel Izagirreju
13.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: TdF

Letošnja dirka po Franciji se nadaljuje v izjemnem ritmu, po pobegu pa je drugo zmago na letošnji dirki za Cofidis vknjižil Jon Izagirre. Jutri se začenjajo boji v Alpah.

Na Touru letos prav veliko lahkih etap res ni. V prvem tednu sta dve bili nekoliko lažji, v drugem pa poteka takšna peklenska bitka za mesta v pobegu, da trpijo čisto vsi kolesarji na dirki. Znova je bilo tako, v prvih dveh urah dirkanja Jumbo Visma in UAE Emirates ubežne skupine nista spustila iz svojega dosega, pelotona praktično ni bilo več, okrog Tadeja Pogačarja in Jonasa Vingegaarda je bila le še peščica kolesarjev.

Po več kot polovici etape so kolesarji predvideno najvišjo povprečno hitrost krepko presegli, bili so hitrejši od najhitrejše časovnice za kar osem minut. Takrat je bila ubežna kombinacija vendarle dovolj nenevarna, da so kolesarji UAE-ja pritisnili na zavoro in etapa se je vrnila v normalne tirnice. V ospredju žal ni bilo Mateja Mohoriča, ki je bil na začetku zelo dejaven, a nato ni zdržal selekcije, da bi ostal ob Pogačarju in Vingegaardu, takrat se je etapa zanj zaključila.

Je pa bila na čelu dirke kopica dobrih hribolazcev in eden najbolj izkušenih med njimi, Jon Izagirre, je z napadom zanesljivo prišel prvi do ciljne črte in Cofidisu privozil še drugo etapno slavje na dirki. Zasledovalci so se lahko obrisali pod nosom, prav veliko priložnosti pa ubežniki, vsaj tisti, ki niso najboljši v gorah, ne bodo več imeli.

Že jutri bo tranzicijskih etap konec, karavana bo zapeljala v Juro, kjer bo na Grand Colombierju prvo dejanje gorskega trojčka, ki bo zaznamoval drugi konec tedna na Touru. Tam bo dvoboj Pogačar - Vingegaard zagotovo dobil nova zanimiva poglavja.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ