Brez rekorda, a brez obžalovanj

Brez rekorda, a brez obžalovanj
08.11.2021 AVTOR: DZ

Alex Dowsett je poskusil. Prišel je blizu. A rekorda v vožnji na eno uro vseeno ni uspel popraviti.

54,555 km v eni uri. To je dosežek, ki je uspel Alexu Dowsettu v vožnji na eno uro na velodromu. Izjemen dosežek, a vseeno ni bilo dovolj, da bi izboljšal trenutno rekord, ki ga še vedno drži Victor Campenaerts. Ta je v eni uri prevozil 55,089 km. Belgijec ostaja rekorder, a tudi Dowsett se iz Mehike - za podvig si je, tako kot pred dvema letoma Campenaerts izbral velodrom Aguascalientes - vrača zadovoljen.

“Prepričan sem, da je to bilo največ, kar sem lahko pokazal. To je najbolj pomembno. Zadovoljen sem s tem. Gre za tretji najboljši izid v modernem kolesarstvu. Tega se resnično ne smem sramovati,” je Dowsett dejal v videu, ki ga je objavil na Youtubu. Zmanjkalo mu je 534 metrov. Dobra dva kroga, torej. Kljub temu je premagal dosežek Bradleyja Wigginsa. Sicer pa je Dowsett začel hitro in bil v igri za rekord. Prva polovica preizkušnje je tako potekala po načrith:

“Cilj je bil, da prvih pet do deset minut pridem v pravi ritem. Da ne pretiravam, da me ne ponese. Med 15 in 20 minuto sem imel nekaj težav, a sem se hitro rešil. Po polovici dirke sem si mislil. Gre mi. Imam to. Lahko mi uspe. Po 35 minutah pa sem izgubil ta nadzor. Krogi niso bili več tako hitri. Imel sem pet sekund prednosti in sem si mislil, da morda lahko to izgubim, a se potem sestavim za zaključek. A nikakor nisem več ujel pravega ritma.”

Namesto 16,3 sekunde na krog je Dowsett vozil okrog 17 sekund. Prepočasi za novo znamko. Sicer ni nikoli povsem popustil, a vseeno se je videlo, da je utrujen. “Imam zelo izmučene noge. Do zdaj še nisem občutil take bolečine. Michaelu sem rekel. Boli, ko sedim, boli, ko stojim. Boli, ko ležim. Pa mi je odgovoril. Natančno tak odgovor mi je podal po enem izmed poskusov podal Chris Boardman,” je še pojasnil član Israel Start Up Nationa. Govoril pa je o trenerju Michaelu Hutchinsonu. Zdaj mnogi pričakujejo, da bo rekord prej ali slej poskušal izboljšati Filippo Ganna.



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ