Brian Cookson: Disk zavore že konec sezone?

Brian Cookson: Disk zavore že konec sezone?
28.03.2015 AVTOR: D. Z.
O disk zavorah na cestnih dirkah smo že govorili. Profesionalni kolesarji so v večini proti uvedbi le teh, UCI pa očitno meni drugače.

Shane Stokes na cyclingtips piše, da naj bi disk zavore v profesionalno cestno kolesarstvo vstopile že kaj kmalu. To naj bi zdaj potrdil tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson. »Mislim, da je to zelo pomembno, da iščemo, kako vpeljati nove tehnologije. Da jih izkoristimo, in ne zavračamo. Prav zato smo postavili nova pravila za vožnjo na eno uro, « je za cyclingtips dejal Cookson, ki je o morebitni uporabi disk zavor povedal:

»Sodelujemo s predstavniki proizvajalcev, ekipami, združenjem kolesarjev, organizatorji dirk. Pri teh stvareh smo zelo odprti. Najbrž bomo že kasneje v tej sezoni na nekaterih testnih dirkah preizkusili disk zavore. Z namenom, da jih dokončno vpeljemo naslednje leto ali mogoče čez dve leti. « Cookson je še poudaril, da se mu zdi zelo pomembno, da se o tem pogovarjajo s proizvajalci, s katerimi, po njegovih besedah, dobro sodelujejo. Obenem je dodal, da bodo vse spremembe uvajali tudi ob sodelovanju s kolesarji in seveda industrije.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ