Britancem svetovno prvenstvo leta 2019

Britancem svetovno prvenstvo leta 2019
13.10.2016 AVTOR: D. Z.
Slovenci so napovedovali kandidaturo za organizacijo cestnega SP 2019. Kasneje so vse skupaj odpovedali. Zdaj je organizacija zaupana Yorkshiru.

Vrnitev v VB po letu 1982
Yorkshire se je najprej izkazal, ko je leta 2014 gostil začetek dirke po Franciji. Takrat se je ob cestah zbralo neverjetno število gledalcev. Naslednje leto so s pomočjo agencije ASO organizirali krajšo etapno dirko. Očitno pričakovana poteza, torej.

Yorkshire je tudi s pomočjo vlade, ki je obljubila pomoč v obliki 24 milijonov funtov kandidiral za organizacijo svetovnega prvenstva. Mednarodna kolesarska zveza pa mu je zdaj dodelila organizacijo. Najboljši kolesarji se bodo v Veliki Britaniji za mavrične majice merili leta 2019. Velika Britanija je svetovno prvenstvo zadnjič gostila leta 1982. Prizorišče pa Goodwood.

"Zgodovinski dan "
“To je zgodovinski dan. Yorkshire je dokazal, da lahko gosti svetovno priznane dogodke, zdaj pa smo bili izbrani še za organizacijo devetdnevnega svetovnega prvenstva, ” je dejal glavni mož za kolesarske prireditve v Yorkshiru Sir Gary Verity. Obenem je še dodal:

“Imamo okolico, gledalce in topel sprejem. Prepričani smo, da bodo imeli najboljši kolesarji na svetu radi zahtevne terene, ki jih lahko ponudimo. ” Sicer pa je zanimiv odziv Chrisa Frooma na twitterju: "Lepo je slišati, da Yorkshire dobil organizacijo svetovnega prvenstva 2019. Vsaj ne bo pritožb glede majhnega števila gledalcev. " Svetovno prvenstvo se pravkrar odvija v Katarju. Naslednje leto bo ta dogodek gostil norveški Bergen, potem pa že Avstrija.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ