Britanci v boju za medaljo računajo na Frooma, Thomasa in brata Yates

Britanci v boju za medaljo računajo na Frooma, Thomasa in brata Yates
10.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Čeprav je do olimpijskih iger še daleč, je britanski selektor Rod Ellingworth že sestavil širši seznam kandidatov za nastop v Riu.
Velika Britanija je ena od držav, ki ima na olimpijskih igrah pravico nastopa s petimi kolesarji, kar bo selektorju Rodu Ellingworthu precej olajšalo izbiro. 

Širši seznam kandidatov je že sestavil, ožji izbor pa namerava narediti čim kasneje, verjetno nekje na sredini Toura prihodnje leto. Čeprav trasa ustreza specialistom za gorske etape, bo veliko odvisno tudi od forme in izkušenj na enodnevnih dirkah.

Prav teh Froomu nekoliko primanjkuje, zato bosta glavna kandidata za britansko medaljo verjetno Geraint Thomas in Adam Yates.

"Proga res ustreza specialistom za vzpone, a gre hkrati za enodnevno dirko, ki jih ti običajno niso vajeni. Vseeno mislim, da lahko Froome, če bo v pravi formi, v Riu osvoji tudi zlato medaljo. Glavno vprašanje pri selekciji ekipe je, koliko pomočnikov in koliko kapetanov vzeti na igre. A časa je še dovolj, zato se trenutno s tem še ne obremenjujem preveč," je za cyclingnews.com povedal Ellingworth.

uploaded


Verjetno se bo za Frooma v ekipi za cestno dirko v vsakem primeru našel prostor, prav tako sta najbrž "varna" Thomas in Adam Yates. Ostali pa imajo na veljo še celotno prvo polovico naslednje sezone, da se dokažejo selektorju.

Še težja bo njegova izbira pri vožnji na čas, saj ima Velika Britanija po zaslugi slabših letošnjih nastopov na voljo le eno mesto v kronometru. Med glavne kandidate za nastop sodijo Froome, Thomas in pa državni prvak v vožnji na čas Alex Dowsett.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ