Britanska dvojčka: Raje kot "sužnja" v Skyu, raje v Avstralijo!

Britanska dvojčka: Raje kot "sužnja" v Skyu, raje v Avstralijo!
04.10.2013 AVTOR: D. Z.
Dva izmed zelo nadarjenih mlajših članov v Veliki Britaniji, 21-letna brata dvojčka Simon in Adam Yates sta se odločila, da profesionalno pot nadaljujeta v avstralskem moštvu Orica GreenEdge.

Adam in Simon sta nastopila tudi na svetovnem prvenstvu za mlajše člane in dirko končala v glavni skupinici, ki se je pripeljala za Matejem Mohoričem. Septembra sta blestela tako na dirki Tour de l'Avenir kot na dirki po Veliki Britaniji. Že pred časom je Bradley Wiggins za Daily Mail dejal, da bo:

»Simon Yates postal profesionalni kolesar v sezoni 2014, vendar na žalost ne bo vozil za Sky. Ne vem, zakaj ne. «Zdaj se je tudi uradno odzval Adam Yates, ki je odločitev pojasnil: »Skupaj sva se odločala, pretehtala sva vse možnosti in meniva, da je bila Orica GreenEdge najboljša izbira. Po Avenirju smo stopili v stik. Ponudbe sva imela iz moštec FDJ, Lampre in Sky, vendar je GreenEdge najboljša stvar. «

Adam je dirko Tour de l'Avenir končal na izjemnem drugem mestu v skupnem seštevku, Simon pa je tam dobil dve etapi, medtem ko je bil najboljši tudi med elito. Dobil je namreč najtežjo šesto etapo na dirki po Veliki Britaniji. »Če bi šel v Sky, potem bi postal eden izmed pomočnikov in bi kot suženj garal za ostale. Nad tem pa nisem ravno navdušen, « je še pojasnil Adam.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ