Bruyneel Schleckoma ne zagotavlja Toura

Bruyneel Schleckoma ne zagotavlja Toura
27.05.2012 AVTOR: D. Z.
Pri moštvu RadioShack Nissan sicer molčijo, vendar v tej zvezdniški ekipi vse očitno le ni tako idealno, kot se zdi. Po zares slabi sezoni so zdaj osredotočeni na Tour de France.
Nesoglasja naraščajo?
Vse bolj se zdi, da se Johan Bruyneel in predvsem brata Schleck ne razumejo najbolje. Frank Schleck tudi po izjavah sodeč ni bil zadovoljen s tem, da ga je Bruyneel naknadno uvrstil v ekipo za dirko po Italiji. Starejši izmed bratov je po solidnem uvodu zaradi poškodbe rame tudi predčasno odstopil, kar je Bruyneela očitno razjezilo.

"To je nesprejemljivo. Rezultati v tej sezoni so zelo slabi. S samo dvema zmagama smo daleč pod pričakovanji. Ekipa je bila dobra samo v začetku sezone, ko sem imel Fabiana Cancellaro. Frank in Andy nista dostojno zastopala njunega statusa kapetanov. Nad Frankovim odstopom z Gira sem bil zelo razočaran. Njegova poškodba je očitno hujša, kot sem najprej predvideval, vendar sem v zadnjih letih videl veliko odličnih kolesarjev, ki so izgledali bolj mrtvi kot živi in so vseeno nadaljevali z dirkanjem," je dejal Bruyneel.

Samo Cancellara ima zagotovoljeno mesto
Belgijec zdaj sestavlja ekipo, ki bo nastopila na dirki po Franciji. Torej dirki, kjer bo njegovo moštvo poskušalo popraviti zares slab vtis. Brata Schleck sta sicer napovedala, da vse stavita prav na Tour de France, vendar je zdaj Bruyneel poudaril, da prav nihče še nima zagotovljenega mesta v ekipi, ki bo nastopila na Touru. Nihče, razen Fabiana Cancellare, ki je letos nesrečno padel na dirki po Flandriji.

"Tu je Cancellara. Poleg njega pa nima prav nihče zagotovljenega tega mesta. Brata Schleck to vesta. NImata nobenega zagotovila. Do zdaj se v moji viziji oba skupaj vsekakor ne pojavljata na letošnjem Touru," je še dodal Bruyneel. In, če upoštevamo dejstvo, da letošnji Tour de France vsekakor ni pisan na kožo hribolazcem, kot sta brata Schleck, ki  v vožnjah na čas nista med najboljšimi, potem se lahko kaj hitro zgodi, da tudi na Touru RadioShack ne bo prišel do tako željene zmage v skupnem seštevku.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ