BTC City in reprezentanca v Franciji, Marko Kump prvi 'Okoli Grma'

BTC City in reprezentanca v Franciji, Marko Kump prvi 'Okoli Grma'
29.08.2015 AVTOR: D. Z.
Končal se je prestižni Tour de l'Avenir. Zmagal je Marc Soler. Najboljši Slovenec Domen Novak. V Franciji je bila Polona Batagelj 38. Marko Kump je zmagal v Novem mestu.

Tour de l'Avenir
V Franciji se je končala prestižna etapna dirka Tour de l'Avenir, na kateri so nastopali tudi člani slovenske reprezentance do 23 let. Dirka šteje tudi za Pokal narodov. Tokrat Slovenci niso bili v ospredju. Končne zmage se je na nadvse zahtevni preizkušnji – zadnja etapa se je končala na vzponu Les Sybelles – veselil Španec Marc Soler. Minuto in devet sekund za njim je zaostal Avstralec Jack Haig, tretji pa je bil Rus Matvej Mamikin, ki pa je zaostal za dve minuti in 50 sekund. Najboljši Slovenec je bil Domen Novak, ki je z zaostankom 17:53 zasedel 17. mesto. Rok Korošec je bil 64., Gašper Katrašnik 71., Marko Pavlič 73. in David Per 75.

Plouay
Kolesarke BTC City Ljubljana so nastopile na dirki svetovnega pokala v Plouayju. Na 121 km dolgi preizkušnji se je za zmago udarila deveterica najmočnejših kolesark. Po dobrih treh urah dirkanja se je zmage veselila Elizabeth Armistead. Emma Johansson je bila druga, tretja pa Pauline Ferrand Prevot. Najboljša predstavnica moštva BTC City Ljubljana je bla Eugenia Bujak, ki je z zaostankom 2:59 zasedla 22. mesto. Polona Batagelj je bila 38., Urša Pintar je bila 67., Anja Rugelj pa 88. Jelena Erić in Urška Žigart sta odstopila.

Okoli grma
Za kolesarji v Sloveniji pa je dirka Okoli Grma. Gre za kriterij. Prevladovali so domači kolesarji, torej člani Adrie Mobila. Marko Kump se je veselil zmage, saj je zbral kar 33 točk. Z 20 točkami je bil drugi njegov klubski kolega Josip Rumac. Robert Jenko (Radenska Ljubljana) je z 11 točkami dirk končal na tretjem mestu.Miha Poljanec je bil peti, Žiga Grošelj šesti (oba Sava Kranj). Primož Roglič je bil sedmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ