BTC City Ljubljana do prestižne zmage na Češkem ... Bujakova odlična v Luksemburgu

BTC City Ljubljana do prestižne zmage na Češkem ... Bujakova odlična v Luksemburgu
01.05.2016 AVTOR: D. Z.
Kolesarke moštva BTC City Ljubljana nastopajo kar na dveh dirkah. Izjemen uspeh pa na Češkem. Dirko Gracia Orlova je dobila Olena Pavljuhina.

GRACIA ORLOVA
Dirka Gracia Orlova spada med dirke druge kategorije. Gre za petdnevno zahtevno preizkušnjo na Češkem. Etape so nadvse razgibane, kolesarke pa so morale premagati tudi posamično vožnjo na čas. Zadnja etapa je potekala v mestu Orlova. Dolga je bila 101 km. Končala pa sej e na vrhu vzpona. V majici vodilne je etapo začela članica moštva BTC City Ljubljana Olena Pavljuhina, ki si je vodstvo priborila z uspešnim pobegom in zmago v petkovi etapi.

Pred zadnjo preizkušnjo je tako imela kar minuto in 50 sekund prednosti pred najbližjo zasledovalko. Tudi v tej etapi je bila prepričljiva. Zmage se je veselila Italijanka Marta Tagliaferro. Pavljuhina je zasedla 14 mesto, a je zaostala samo za deset sekund. To je bilo dovolj za končno zmago. Drugo mesto je zasedla Shara Gillow, tretja pa je bila Alena Amialiusik. Martina Ritter je bila 11. Najboljša Slovenka Polona Batagelj je zasedla 21. mesto. Laura Šimenc je bila 58.

LUKSEMBURG
Kolesarke BTC City Ljubljana so zaključile tudi tridnevno dirko Festival Elsy Jacobs v Luksemburgu. Gre za dirko prve kategorije. V prvi etapi se je izkazala Eugenia Bujak, ki vozi za ljubljansko ekipo. Kolesarke so morale premagati tri kategorizirane vzpone, dodatno težavo pa je povzročal tudi dež. V sprintu se je za zmago tako udarilo vsega 20 kolesark.

Zmagala je Lotta Lepisto. Eugenia Bujak pa je zasedla tretje mesto. Zadnjo etapo je dobila Katarzyna Niewiadoma, ki se je veselila tudi končne zmage. Katrin Garfoot je bila druga, tretja pa Anna van der Breggen. Bujakova je dirko končala na 16. mestu. Anna Plichta je bila 40., Mia Radotić 57., najboljša Slovenka Urša Pintar 60., Špela Kern pa 65.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ